Öğrenci Kariyeri Banner

Hayatınızı Daha Kaliteli Hale Getirmenin 10 Yolu!

Hayatınızı Daha Kaliteli Hale Getirmenin 10 Yolu!

Hayat kalitenizi arttırmanın basit yollarını mı arıyorsunuz? O zaman size 10 adımda hayat kalitenizi arttırmanın en kolay yollarını göstereceğiz. Bu küçük değişiklikler sayesinde yaşamınızda büyük değişiklikler yapacaksınız. İyi okumalar!

Hayatınızı Daha Kaliteli Hale Getirmenin 10 Yolu!

1. Uyku Saatlerinizi Düzenleyin

Pek çoğumuz gece yatmak sabah kalkmak bilmez. Gündüz bitiremediğimiz işleri gece yapmakla övünürüz. Ancak düzensiz uykunun vücudumuza pek çok olumsuz etkisi vardır. Uykusuzluk sizi depresyona sürükler, metabolizmanızı etkiler ve kilo almanıza sebep olur. Aynı zamanda uykusuzluk cilt problemlerine de sebep olur. Bu yüzden geceleri elinizden geldiğince ekrandan uzak durun. İşlerinizi gece geç saatlere bırakmayın. Unutmayın hiçbir şey sizin sağlığınızdan daha önemli değil.

2. Egzersizi Günlük Rutin Haline Getirin

Özellikle erken saatte uyandıktan sonra yapılan egzersiz metabolizmayı hızlandırır. Egzersizi günlük rutin haline getirdiğinizde metabolizmanızın hızlanmasından dolayı kilo verme hızınızın da arttığını fark edeceksiniz. Yoğun sosyal hayat ve iş hayatı sizi daha az yoracak ve gün içerisinde daha enerjik olacaksınız. Egzersiz yapmayı sadece bir spor salonuna gitmek sanmayın. Yürüşe çıkmak, koşu ve yoga yapmak bireysel ve maliyetsiz yapabileceğiniz egzersizlerden bazılarıdır.

3. Mutlaka Her Sabah Kahvaltı Yapın

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Protein açısından zengin bir kahvaltıyı tercih etmek kilo vermenizi hızlandıracak ve enerjinizi arttıracaktır. Protein dolu bir kahvaltıyı tercih etmek sizi uzun süre tok tutacak ve yeme bozukluklarının da önüne geçecektir.

4. Hayatınızı Planlı Yaşayın

Organizayon stresi azaltır, motivasyonu arttırır. Aynı zamanda çevrenizin size karşı güvenini arttırır. Düzenli olmak sandığınız kadar zor değil. Yapacağınız işi yarına bırakmayın yeter!  Organize olmanıza yardımcı edecek yollardan biri not almaktır. Günlük yapacaklarınızı bir deftere veya küçük kağıtlara not alırsanız hem unutmazsınız hem gerçekleştirmek için motivasyonunuz artar. Bir defter kullanmak zorunda değilsiniz. Günümüzde dijital ajandalar da çok tercih ediliyor. 

5. Rahatlamak İçin Meditasyon Yapın

Daha sağlıklı ve huzurlu olmanın en iyi yollarından biri meditasyon gibi rahatlama egzersizleridir. Meditasyon amacınıza odaklanmanıza yardımcı olur ve depresyon belirtilerini azaltır. Meditasyon ile gelen iç huzur sizi daha dirençli hale getirir, sağlıklı olmanıza yardımcı olur ve stresi azaltır. Meditasyon, duygularınızı kontrol etmenize yardımcı olur.

6. Sizi Mutlu Eden İnsanları Hayatınıza Katın

Hayat negatif insanlarla geçirilemeyecek kadar kısadır. Depresyondan uzak kalmanın ve daha kaliteli bir hayat yaşamanın en etkili yollarından biri hayatınızdan sizi olumsuz etkileyen insanları çıkarmaktır. Bu insanlar ister ailenizden ister çevrenizden olsun onları uzaklaştırmaktan çekinmeyin. 

7. Başkalarıyla Yarışmaktan Vazgeçin

Başkalarının ne yaptığıyla ilgilenmeyin. Önemli olan sizsiniz ve sizin ne yaptığınız. Her insanın zorlukları ve mücadelesi başkadır. Bu tür karşılaştırmalar kendi öz saygınıza zarar verir. Enerjinizi kendinizin en iyi olmasına harcayın. 

8. Gün İçerisinde En Zor Görevden Başlayın

Sizi zorlayacağını düşündüğünüz büyük bir projeniz varsa, ertelemeniz sizden beklenen ilk hareket olacaktır. Ancak ilk önce bu görevi yerine getirirseniz, listenizden silindiğini bilmenin memnuniyetini yaşayacaksınız ve diğer görevleriniz  gözünüze çok daha kolay gelecek. Başarmanın verdiği memnuniyet gün içerisinde motivasyonunuzu arttıracak.

9. Her Fikrinizin Değerli Olduğunu Unutmayın

10 adımda hayat kalitenizi arttırmanın yollarından biri de bu fikirleri bir deftere veya elektronik bir ajandaya yazmaktır. Böylece günlük yapılacak işlerinizi unutmayacaksınız. Ayrıca düzenin önemli olduğunu söylemiştik. Fikirlerinizi not almak gününüzü daha planlı ve düzenli geçirmenizi sağlayacaktır. 

10. Enerjinizi Yükselten Şarkıları Dinleyin

İyimser müzik sadece mutluluk hormonu salgılamanıza neden olmaz. Aynı zamanda geçmişe dönüp mutlu zamanların hatırlanması da ruh halinizi etkileyecektir ve sizi motive edecektir. En sevdiğiniz müziği açıp dans edin ve bırakın hayat akıp gitsin!

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.