Öğrenci Kariyeri Banner

Yılbaşı Gecenizi Renklendirecek Öneriler

Yılbaşı Gecenizi Renklendirecek Öneriler

Yılbaşında Evinizi Sıcak Bir Ortama Dönüştürün!

Bitmek bilmeyen karantinayla umut dolu bir yıla keyifle girmeyi beklerken dışarıda zaman geçiremeyecek olmamız içimizde bir burukluk yarattı. Ancak dışarının cıvıl cıvıl neşesini, renkli ambiansını tadamayacak olmamız bunu evlerimize taşıyamayacak olduğumuz anlamına gelmez elbette. Yılbaşı gecenizi ailenizle birlikte daha neşeli ve duygu yüklü bir havaya bürümek, dışarıda yapacağınız aktivitelere 2021 yılı için takas edilebilir. Biz de gerek arkadaşlarınız gerekse ailenizle planlamış, belki de hiç planlamamış olduğunuz yılbaşı gecenize ufak dokunuşlar yapmak adına sizin için bir dizi aktivite listesi hazırladık, haydi göz gezdirelim. :)

 

1. Enfes Lezzetlerle Donatılmış Bir Sofra

Kendinize özgü bir mutfak deneyimiyle damak tadınıza uygun lezzetleri aynı sofrada buluşturmak eminiz ki gecenin tadını çıkarmanız için kaçınılmaz bir parça olacaktır. Bunun için öncelikle bir liste hazırlayıp yapacaklarınızı belirlemeniz geceye dair heyecanınızı arttırabilir, bu özel günü evde geçirecek olduğunuzdan dolayı kulağa sıradan gelen ev gecesini aileniz için de şölene dönüştürebilirsiniz.

 

2. Hatıra Kavonozu Hazırlayın

Her gün gördüğümüz, 2021'de de sıklıkla görmeyi dilediğimiz aile üyelerimizle bazen konuşacak konumuz pek kalmıyor ve herkes telefonlarına gömülerek geceyi yalnızca bedenen yanınızda geçiriyor. Yemek sonrası çay-kahve sohbetinizi koyulaştıracak müthiş bir fikrimiz var:

Bir kavanoz veya kutu hazırlayarak evinizde bulunan her ferdin aklında kalan, birlikte yaşamış olduğunuz bir hatırayı yazıp kutuya atmasını isteyin. Bu sayede yaşanmış tüm acı tatlı deneyimleri tekrar konuşarak geçen yılların üzerindeki tozu almış, gelecek yıllarınsa fizibilitesini yapmış olacaksınız. :)

 

3- Eski Fotoğraflar Gün Yüzüne Çıksın

Geçen zamanı ıskalamak mümkün, ancak belki bir fotoğraf karesiyle tüm mutlu anları hafızamıza kazıyabiliriz. Malum şartlardan dolayı bir arada olamadığımız yakınlarımızı eski fotoğraflarla anabilir, o günlerin damağımızda kalan tadını bir nebze de olsa tazeleyebiliriz. Dijital galerimizi kenara bırakarak, kağıt kokusuyla yılların saklamış olduğu albümleri ortaya çıkarıp yuvarlak masa toplantısına aile üyelerimizi davet etmek geçen yıllara özlemi arttırarak duygu yüklü anlar yaşatacaktır.

 

4. Klişeden Uzak Masa Oyunları 

Biraz daha motivasyona ihtiyacı olanlar, rekabet havasında keyifli dakikalar geçirmek ve içindeki çocuğa nefes aldırmak isteyenlerimiz için tombala vb. klişeleşmiş oyunların yanı sıra daha keyifli oyun önerilerimiz var:

  • UNO: Yeni nesil bir kart oyunu olan UNO en az iki, en çok on kişi ile oynanan bir kart oyunudur. 
  • Scrabble: 2-4 oyuncuyla, rastgele çekilmiş 7 harfle oluşturulan anlamlı kelimelerin 15'e 15'lik özel tasarımlı bir oyun tahtasına yerleştirilmesiyle oynanan tur bazlı bir kelime oyunudur.
  • Jenga: Tahta bloklardan oluşan eğlenceli bir denge oyunudur. Jenga oyununda amaç, kulenin altından tahta blokları çekerek kulenin üstüne kuleyi devirmeden koymaktır. 
  • Quoridor: Türkçe adıyla "Koridor" olan bu oyun, rakibinize ait piyonunun kendi sınırlarınıza geçmesini engellemeye çalıştığınız sezgisel bir strateji oyunudur.
  • Emoji Memory: Akıl yürütme,deneme yanılma, analitik düşünme, odaklanma gibi bir çok becerinizi öne çıkarabileceğiniz türde bir oyundur.

 

5. Şık Giyinin

 2020 gibi nadide bir yılı geride bırakırken bu yıldan sağ salim kurtulmuş olmanın nişanesi olarak şık bir giyimle fotoğraf çekilmek ilerleyen yıllar için iyi bir hatıra olacaktır. Her şeyden önce  estetik açıdan iltifat almak bu gece size iyi hissettirecektir. Güzel giyinip kendinizi şımartacak bir takım kıyafet alışverişleri yapabilirsiniz.  Rahat ve şık olmaya özendiğiniz takdirde ruhsal bağlamda da moralize olmalısınız. 

Sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu ve umutlu nice yıllar dileriz...

 

Özgün İçerik

 


Fatma Oral

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Fatma Oral..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.