Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Bir Dil Öğrenmek İçin 7 Altın Tavsiye

Yeni Bir Dil Öğrenmek İçin 7 Altın Tavsiye

Yeni bir dil öğrenmek bazen zor, imkânsız veya sıkıcı gelebilir. Fakat bunu kolaylaştıracak birçok farklı yol vardır.

Akademik hayatınız için dünyanın dili olan İngilizce veya iş hayatınız için Almanca bilmeniz gerekebilir. Dil öğrenmek her ne kadar zor olsa da özgeçmişlerdeki artısını asla göz ardı edemeyiz. Hele ki birden fazla dil biliyorsanız bulunmaz Hint kumaşı muamelesi görmeniz normaldir. Birazcık bildiğiniz yabancı dilinizi canlandırmak veya yeni bir yabancı dil öğrenmek için yapmanız gereken 7 altın tavsiyeyi sizler için derledik.

 

1.Gramer ile boğuşmayın!

Ana dilinizi nasıl öğrendiğinizi düşünün. Hiç kimse bebeğinin önüne gramer kitabı koyup: “Hadi bakalım bugün geçmişte olmuş ama etkisi hala devam eden zamanı işleyeceğiz.” demedi. Ve kimse size: “Bak bu kelimeyi yanlış yerde kullandın, seni kınıyorum.” demeyecek. O yüzden gramer kitaplarınızı bir kenara bırakıp kendinize güvenmeye başlayın.

 

2. Telefonunuzun veya Kullandığınız Uygulamaların Dilini Değiştirin.

Günde kaç saatinizi telefonda veya bilgisayarda harcadığınızı biliyor musun? Bu harcadığınız vakitleri anadiliniz yerine öğrenmek istediğiniz dil ile harcayabilirsiniz. Sürekli bir şeyi görmek akılda kalıcılığını arttırdığı gibi zamanla hiç düşünmeden algılayabilir hale gelebilirsiniz.

 

3. Araştırın!

İnternet, derya deniz bir yer. Aradığınız herhangi bir bilgi tek tıkla uzağınızda. Bunu neden dil öğrenmek için kullanmıyoruz ki? Öğrenmek istediğiniz dili kullanan ülkeleri, o ülkelerin kültürlerini araştırmak merak duygunuzu tetikleyebilir. Merak duygusunun ortaya çıkması daha da motivasyonun artmasını sağlayacaktır.

 

4. Basit Seviyede Kitap Okuyun.

Kitap okumanın faydaları sağmakla bitmez. İstediğiniz dilde seçeceğiniz basit bir kitap ile okumaya başlayabilirsiniz. Hemen kitabı bitirmek için çabalamanıza da gerek yok. Günlük olarak belirleyeceğiniz sayfa sayısı kadar okuyarak hem kelime daracığınızı geliştirebilir hem de cümle yapılarına aşina olabilirsiniz. Çocukken okuduğunuz dünya masallarından başlamak güzel bir başlangıç olabilir.

 

5. Film ve Dizi İzleyin.

Film ve dizi izlemek tartışmasız sürekli yaptığımız aktivitelerden bir tanesi. Bunu dil öğrenmek için kullanmak oldukça faydalı yöntemlerden bir tanesi. Bu yöntem ile hem bilmediğiniz kelimeleri not edebilir hem de nasıl kullanıldıklarını öğrenebilirsiniz. Bu duruma Netflix’in sunduğu bir çözüm önerisi elbette ki var. Onun için sizi şu yazımıza davet ediyorum: Netflix ile Dil Öğrenme Fırsatı!

 

6. Kullandığınız Kelimeleri Telaffuz Edin.

Gün içerisinde maksimum kaç kelime kullanıyor olabiliriz? Bu yüzden sözlüklerin arka sayfalarında kalmış kelimeleri öğrenmek yerine öğrenmek istediğiniz dilde en çok kullanılan 100 kelimeyi telaffuzlarıyla öğrenerek bu yola başlayabilirsiniz.

 

7. Sabırlı Olun.

Yeni bir dil yeni bir dünya demektir. Farklı kültürlere göç etmek, başka tatlar denemektir. Bunun için bu sürecin uzun bir süreç olacağını kabullenmeniz ve sabırlı olmanız öğrenmenizi kolaylaştıracaktır.

 

Bu içeriklerimiz de beğenebilirsiniz:

Aynı Anda İki Dil Öğrenmek İçin İpuçları

Yeni Bir Dil Öğrenirken Üstesinden Gelmeniz Gereken 6 Engel

Yabancı Dil Telaffuzunu Geliştirmek İçin 6 Yol

9 Dil Konuşabilen İngiliz'den Yabancı Dil Öğrenmek Konusunda 14 Çok Mantıklı Taktik


Aleyna  Ayyıldız

Yazılım&Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.