Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix ile Dil Öğrenme Fırsatı!

Netflix ile Dil Öğrenme Fırsatı!

Yabancı dil öğrenmek veya öğrenmeye başladığınız yabancı dili geliştirmek istiyorsanız Netflix üzerinden istediğiniz dilde pratik yapabileceğiniz çok faydalı bir özellik ile karşınızdayız. Dizi ve film izleyerek dil öğrenmek çoğumuzun yaptığı şeylerden biri. Peki içerikleri çift altyazı şeklinde izlemeyi denediniz mi? 

Learn Language with Netflix uzantısı, izlediğiniz içerikleri orijinal dilinden kendi dilinize aynı anda çevirmesi ile dil öğrenmenize kolaylık sağlıyor. Örneğin Netflix'te bu uzantı olmadan dizi veya film izliyorsanız ve o dili öğrenmek amacıyla altyazıyı içeriğin orijinal dili yaptıysanız anlamını bilmediğiniz kelimeleri çevrimiçi olarak başka bir dile çeviremiyorsunuz. Bu çoğumuzu uğraştıran bir yöntem olduğu için Learn Language with Netflix uzantısı sayesinde izlediğiniz içeriğin diyaloglarını ve kelimelerini tek tek çeviri yapabilir, dilerseniz nasıl telaffuz edildiğini bile bu şekilde öğrenebilirsiniz. 

Bahsettiğimiz bu uzantıyı edinmek için öncelikle Netflix hesabınızın olması gerekiyor. Ardından google üzerinden Netflix hesabınıza giriş yapmanız gerek çünkü bu uzantıyı sadece google üzerinden giriş yaparak kullanabilirsiniz. Netflix uygulaması ile kullanıma açık olan bir uzantı değil. 

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra uzantıyı kullanabilmek ve etkin hale getirebilmek için gerekli olan link: Learn Language with Netflix Uzantısı Bu linke tıklayıp "Chrome'a ekle" butonuna tıkladığınızda kurulum tamamlanacaktır. Uzantıyı tarayıcınıza ekledikten sonra google üzerinden Netflix'e her giriş yaptığınızda içerik izlemeye başlamanız doğrultusunda uzantı otomatik olarak etkin hale gelecektir.

 

Özgün İçerik

 

 

 


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.