Öğrenci Kariyeri Banner

YEA Big Data Güven Orkun Tanık: 2021'de Yapay Zeka

YEA Big Data Güven Orkun Tanık: 2021'de Yapay Zeka

Young Executive Academy 12. haftada Big Data alanında TAİ Artificial Intelligence & Machine Learning Manager'ı Güven Orkun Tanık'ı dinleme fırsatını bulduk.

2021'de Yapay Zeka adlı oturumunda çeşitli konulara yer veren Tanık'ın bahsettiklerine gelin hep beraber göz atalım.

 

Yapay zekanın günümüzde kazandığı önem ve gelecekte sahip olacağı önemli konum yadsınamaz bir gerçek halini aldı. Tusaş ise bu konuda ülkemizdeki en eski uçak üretim firmalarından biri olma avantajını elinde barındırarak fayda sağlamayı amaç edinmiş durumda.

Veri bilimi

Peki yapay zeka hangi alanlarda kullanılmaktadır? Tanık'ın anlatımında da sıkça dile getirdiği gibi yapay zekanın 3 kullanım alanını kullanmaktalar. Bunlar:

1-Güdümlü Öğrenme,

2-Güdümsüz Öğrenme,

3-Pekiştirmeli Öğrenme'dir.

üretim

Bu konularla ilgili olarak uygulama alanlarına değinecek olursak ise Üretim, Test, Planlama ve Platformlar olarak çeşitlilik gösterdiklerini söyleyebiliriz.

manufacturing

Çoklu planlama ve programlamayı da içine alabilen bu uygulama alanlarında yaşanan gelişmeler sayesinde dikte ile komut verilerek bazı işlemlerin gerçekleştirilmesi günümüzdeki uygulama örneklerinden biri olabilmektedir.

Ancak en büyük değişim transformerlar sayesinde oldu. Açıklanabilirliğin de sistemlerin eğilimleri konusundan değişkenlik göstermesi ise dikkat edilmesi gereken bir başka durum olarak ortaya çıktı. 

Bunlara ek olarak ise kişisel verilerin korunulması konusunda gösterilen hassasiyet sayesinde globaldeki verileri öğrenmeyi amaçlayan ancak bunu gizli konumda tutulan veriler ve sistemler ile başarabilen sistemler ön plana çıkmaya başladılar.

Veri bilimi analizi big data

Big data konusunu tek bir yazıda ya da oturumda incelemek mümkün olmamasına rağmen bu konudaki oturumu sizin için derlemiş bulunuyoruz.

Daha önce Big Data ve diğer oturum konuları ile ilgili olarak yayınlanmış olan içeriklerimizi arama butonuna YEA yazarak bulabilir ve ilgilendiğiniz konularla ilgili olan kısımları okuyabilirsiniz.

Önümüzdeki haftaların Big Data da dahil olmak üzere diğer oturumları ile ilgili olarak yayınlanacak olan içerikler için bize buradan ulaşabilir, Geleceğin Yönetici Adayları'nın 6 ay boyunca 5 farklı konuda 120 farklı şirketin ve öğrencilerin buluştuğu Young Executive Academy’nin ikinci dönemine başvurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Özgün İçerik 


Bekem Yasemin Çatak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Bekem Yasemin Çatak..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.