Öğrenci Kariyeri Banner

Yatağınızın Başucuna Limon Koymanız İçin 6 Neden

Yatağınızın Başucuna Limon Koymanız İçin 6 Neden

Limonların yüksek oranda C vitamini içerir ve bundan dolayı ne kadar yararlı olduğunu biliyoruz. Limonu bu özelliğinden dolayı pek çok alanda kullanırız. Kimi zaman hastalandığımızda iyileşmek için, kimi zaman cilt bakımında, kimi zaman da çayımızda… Ancak bunların yanında limonu yatağımızın yanında kullanmak için de pek çok sebep var.

Neden Başucumuza Limon Koymalıyız?

1. Rahatlatır ve Sakinleştirir

Narenciye aroması; sinir sistemini yatıştırarak kaygıyı azaltır ve gerginliğinizi gidermeye yardımcı olur. Bir parça limon yerine, limon esansı veya limon yağı da kullanabilirsiniz.

2. Konsantrasyonunuzu Artırır

Limon aromasının solunması kişilerin yoğunlaşmasını, hafızasını ve zihinsel aktivitelerini geliştirir. Bir araştırmaya göre, bir ortamda limon kokusu olduğunda, insanlar daha az hata yapıyorlar.

3. Modunuz Yükseltir

Limon yağı depresyon tedavisinde kullanılan, yararı kanıtlanmış alternatif bir ilaçtır.

4. Odanızın Havası Temizlenir

Limonun bakterileri öldürme etkisi, odanızın havasını temizler.

5. Yüksek Tansiyonu Dengeler

Hipertasyondan için de limon oldukça yardımcı. Limon kokusu kan basıncını düşürür.

6. Böcekleri Uzakta Tutar

Limon kokan bir evde; karınca, sinek, sivrisinek ve böcek yaşayamaz. Limonu iki dilime ayırdıktan sonra üzerine karanfil koyarak daha etkili bir böcek/sinek kovucu yapabilirsiniz.

 

Özgün İçerik


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.