Öğrenci Kariyeri Banner

Yarı Zamanlı Çalışmanın Faydaları!

Yarı Zamanlı Çalışmanın Faydaları!

Destek çalışan ihtiyacı, dönemsel yoğunluk gibi nedenlerle firmalar yarı zamanlı çalışacak personellere ihtiyaç duymaktadır. Çalışanlar da genel olarak ek gelir ihtiyacından dolayı bu çalışma şekline olumlu yaklaşmaktadır. Çoğu zaman, yarı zamanlı bir işte sorumluluklar tam zamanlı pozisyonlardan çok farklı değildir. Temel farklar işte harcanan saat sayısı ve çalışana verilen sorumluluktur.

Mümkün olduğu kadar çok deneyim kazanmak, esnek çalışma saatlerine sahip olmak istiyorsanız yarı zamanlı bir işte çalışmak sizin için faydalı olacaktır. Yarı zamanlı bir işte çalışmak, kendinize daha fazla zaman ayırmanıza, diğer iş fırsatlarına açık olmanıza, daha az stresli bir iş hayatına ve zaman yönetimi becerinizi geliştirmenize yardımcı olur. Sizler için yarı zamanlı çalışmanın 4 temel faydasını derledik.

Kendinize Daha Fazla Zaman Ayırmanıza Yardımcı Olur

Tam zamanlı çalışırken, ortalama olarak 10 saat kadar bir boş zamanınız olabilir. Tam zamanlı çalışan kişiler, çalışmayı bitirdiğinde enerjileri tükenebiliyor. Bu nedenle başka bir aktivite yapmak istemiyorlar. Yarı zamanlı çalıştığınızda, hayatınızın diğer alanları ile ilgilenmek için ek zaman ve enerjiniz olur.

Fırsatlara Açık Olmanızı Sağlar

Yarı zamanlı işler, başarılı işlere yol açma potansiyeline sahiptir. Yarı zamanlı çalışmak, istediğiniz alandaki becerilerinizi ve uzmanlığınızı geliştirmenize katkı sağlayacaktır. Kendinizi daha iyi olduğunuz alanlara yönlendirerek, o alanlarda fırsatlar elde edebilirsiniz. Yarı zamanlı çalışma seçeneği, işinizde kendinizi daha da geliştirmenize ve temel bilgileri öğrenmenize destek sağlar. Bu sayede yeni fırsatlar doğar.

Daha Az Stresle Daha Esnek Çalışma İmkânı Sunar

Yarı zamanli bir işte çalışmak sağlık açısından da sizi rahatlatacaktır. İş hayatında sürekli stres altındaysanız sağlığınız zarar görmeye başlar. Uzun süre çalışmanın anksiyete ve depresyona sebep olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Yarı zamanlı işler, içinde bulund3uğunuz stres miktarını azaltabilir çünkü size aynı düzeyde sorumluluk verilmeyebilir ve daha iyi bir iş yaşam dengesi sağlayabilirsiniz. Elbette bu durum, işte profesyonel bir varlık geliştirmenize gerek olmadığı anlamına gelmez. Ofiste geçirdiğiniz zamanı en verimli şekilde kullanmek ve iş arkadaşlarınızla güçlü bir ilişki kurmak oldukça faydalı olacaktır.

Zaman Yönetimi Becerinizi Geliştirmenize Yardımcı Olur

Sabah 9 akşam 5 programında çalışan biri bir süre sonra kendini iş hayatının rutininde sıkışmış hissedebilir. Kendini kötü hisseden bir çalışan yaptığı işi de verimli bir şekilde yapamaz. Haliyle yaptığı işin bir kısmı eksik ya da hatalı olabilir. Yapılan hata için işin tekrardan gözden geçirilmesi gerekir ve bu zaman kaybına yol açar. Bundan dolayı, zaman yönetimi becerisi için bir işi bitirmeden başka bir işe geçilmemelidir.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.