Öğrenci Kariyeri Banner

Tüm Seviyeler İçin 10 İngilizce Hikaye Kitabı Önerisi

Tüm Seviyeler İçin 10 İngilizce Hikaye Kitabı Önerisi

İngilizce öğrenmenin en etkili yollarından biri, boş vakitlerimizi İngilizce hikaye kitabı okumaya ayırmaktır. İngilizce kitap okumak, özellikle dil bilgisi yönünden insana çok şey katıyor. Bu noktada doğru İngilizce hikaye kitabını seçmek çok önemlidir.

Okumak için hangi İngilizce hikaye kitabını seçmelisiniz? 

A1 Seviye İngilizce Kitap Önerileri

Jack and the Beanstalk

Sihirli fasulye ismiyle bilinen masalın orijinali “Jack ve Fasulye Sırığı” adıyla 18. Yüzyılda ortaya çıkmış bir hikayedir. A1 seviye İngilizce kitap önerisi olarak, bu kitabın düzenlenmiş versiyonunu okumayı tercih edebilirsiniz. 

Little Prince

Fransız yazar Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılmış bu ünlü eserin A1 seviyesine uygun olarak düzenlenmiş versiyonunu okuyabilirsiniz. 

A2 Seviye İngilizce Kitap Önerileri

Charlie and the Chocolate Factory

Roald Dahl’ın ünlü kitabı “Charlie ve Çikolata Fabrikası”nın filmi bile yapılmıştır. Oldukça basit bir gramerin kullanıldığı bu hikayeyi okurken keyif alacaksınız.

Peter Pan

J.M. Barrie tarafından kaleme alınmış Peter Pan serisi okuyucusunu büyülü bir dünyaya davet eden İngilizce okuma kitabı, A2 seviyesine uygun gramer ve kelime dağarcığıyla oldukça doğru bir seçim olacaktır. 

B1 Seviye İngilizce Kitap Önerileri

Ready Player One

Steven Spielberg tarafından beyaz ekrana aktarılan bu kitap, B1 seviye İngilizce kitap arayanlar için ideal bir seçim. Ernest Cline tarafından yazılan bu İngilizce okuma kitabı, modern bir dil ve basit anlatımla okuyucuya ulaşıyor. Güncel İngilizce kelimeleri öğrenmek için harika bir İngilizce hikaye kitabı! 

The Seventh Son

Türkçeye “Yedinci Oğul” olarak çevrilen eseri Netflix’te de izleyebilirsiniz. Bu yapım aslında 1987 yılında Orson Scott Card tarafından kaleme alınmış fantastik türde bir eserdir. B1 seviye İngilizce hikaye kitabı arıyorsan ve bu türü seviyorsan, kesinlikle okumalısın.

B2 Seviye İngilizce Kitap Önerileri

Harry Potter 

Yazarı J.K Rowling’e uluslararası ün kazandıran Harry Potter serisiyleingilizceimeleri öğrenirken, Harry Potter’ı orijinal dilinde okumanın keyfini yaşayabilirsin.

Frankestein

1818 yılında Mary Shelley tarafından kaleme alınmış Frankestein eserini okuyabilirsin. Korku türünü ve klasikleşmiş romanları seviyorsan, kesinlikle baş ucu kitabın olacak. 

C1 Seviye İngilizce Kitap Önerileri

A Tale of Two Cities

Dünyaca ünlü yazar Charles Dickens’ın eseri A tale of Two Cities, aşk ve fedakarlık üzerine bir roman. C1 seviye İngilizce kitaplar arasında bir klasik arıyorsan, bu kitap kesinlikle iyi bir seçim. 

The Adventures of Sherlock Holmes

Arthur Conan Doyle tarafından kaleme alınan, dahi bir dedektifin hikayelerini konu alan The Adventures of Sherlock Holmes eserini bilmeyen yoktur herhalde? C1 seviye İngilizceye sahipsen, bu klasiği orijinal dilinde okuyabilirsin. 

C2 Seviye İngilizce Kitap Önerileri

C2 seviyesinde İngilizce biliyorsan, her İngilizce kitabı anlayabilmen beklenir. Bu durumda istediğin her kitabı İngilizce olarak okuyabilirsin! 

 

kaynak


Aysima Gel

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aysima Gel..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.