Öğrenci Kariyeri Banner

Amazon Eczane İşine de Girdi: Amazon Pharmacy

Amazon Eczane İşine de Girdi: Amazon Pharmacy

Amazon dünyanın en büyük ve sevilen online alışveriş platformu. Sadece alışveriş ile değil oyun ve içerik izleme hizmetleri de sunan şirket artık Amazon Pharmacy ismiyle hayatımıza online eczane olarak da giriyor. Yaklaşık iki yıl önce PillPack’i satın alan Amazon, dijital ilaç mağazası olarak 17 Kasım salı günü faaliyete başladı.

Dijital Eczane Hizmeti Amazon Pharmacy

Amazon bu hizmet sayesinde pek çok sigorta tipini de kapsayan satışlarını gerçekleştirebilecek. Özellikle korona virüsü salgını döneminde insanlar eczanelere gidip ilaç almakta zorlanabiliyor. Öyle ki korona virüs teşhisi koyulmuş insanlar şayet tek yaşıyorsa ilaçlarını almak için eczaneye gidiyor ve insanlara bulaştırma riski taşıyordu.  Bu sebeple Amazon bu periyottaki sorunu da çözmek adına dijital ilaç mağazasının açılışını erken gerçekleştirdi.

Amazon’un bu yeni hizmetinden evvel reçeteli ilaçları satın almak isteyen şahıslar PillPack’e yönlendiriliyordu. Artık ise Amazon Pharmacy ile bunu gerçekleştirebiliyorlar. 18 yaş üstü bireylere hizmet verecek bu yeni eczane, kullanıcı profilinin hatasız bir biçimde doldurulmasıyla; kişinin alması gereken ilaçlar, alerjiler ve sıhhat durumu kayıt altına alınmış oluyor. Kayıt olup bütün temel bilgileri doldurduktan sonra da reçetenizi Amazon’a göndermeniz gerekiyor. 

Siparişleriniz için ister sigortalı olun ister sigortalı olmayın yine de ödeme yapabilirsiniz. Burada özel bir ayrıntı daha var. Amazon sigortası olmayan hastalar için indirim vermekle kalmıyor aynı zamanda 2 gün ücretsiz teslimat hakkını da sunuyor. Herhangi bir özel durumda Amazon’un 7/24 çalışan eczacılara sahip olduğu ve soruların sorulabileceği de belirtiliyor.

Şuanda, MedlifeNetmedsPharmEasy ve 1mg dahil olmak üzere halihazırda bir dizi aktif oyuncuya sahip gelişmekte olan ilaç sektöründe tam düzenleyici yönergeler formüle edilmedi ancak dünyanın en büyük e-ticaret perakendecisinin kendi sahasına girdiği haberine bu firmaların nasıl tepki vereceğini görmek ilginç olacak…


Halil Pınarbaşı

Beykent Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.