Öğrenci Kariyeri Banner

Yapay Zeka İnsanlık Tarihini İstediğimiz Gibi Değiştirebiliyor!

Yapay Zeka İnsanlık Tarihini İstediğimiz Gibi Değiştirebiliyor!

Popüler sosyal medya platformları arasında yer alan TikTok, insanlık tarihini istediğimiz gibi değiştirebileceğimiz yeni özelliğini kullanıma sundu.

Tiktok, patformuna entegre edilen Generative AI isimli yapay zeka ile gündem oldu. Öğrenebilen yapay zeka uygulaması, içeriğinizdeki ortamı ve konuyu algılayarak sizin için kalıplar hazırlıyor. Bu kalıplar video efektleri, arka plan müzikleri veya video yazıları gibi düzenleme araçlarını içerisinde bulunduruyor.

Hayal Gücünüzü Videoya Çeviriyor!

Yapay zeka tarafından düzenlenen efektler de mevcut. Bunlar arasından özellikle green screen en sık kullanılanlar arasında yer alıyor. 

Generative AI, bambaşka bir özellikle karşımıza çıkıyor. Yapılan yorumlara göre bu özellik çıktığı andan itibaren trend olacak gibi duruyor. TikTok bu yeni özelliği ile gerçekten insanlık tarihini istediğiniz gibi değiştirmenize imkan veriyor.

“Ya olsaydı?” adı verilen bu özellik sayesinde bambaşka senaryoları kurgulayabileceksiniz. Örneğin, “Ya Birleşik Devletler Sovyet Kontrolü altına girseydi?” gibi bir soru sordunuzda yapay zekaya gerekli yakın ve uzak geçmiş tarihleri öğretilmiş durumda. Ülkelerin, milletlerin ve insanların geçmişte verdikleri kararlar ve olaylar karşısında verdikleri tepkileri birleştiren yapay zeka buna uygun bir senaryo ile size yeni bir video içeriği hazırlayacak.

Bu özellik genel olarak tarihi olayların “ya tam tersi olsaydı?” versiyonlarını bizlere gösterecek. Hazırlanan bir videoda Hindistan’ın Büyük Britanya’yı işgal ettiği görülüyor. Bununla sınırlı kalmayan yapay zeka, Harry Potter’ı ve The Beatles’ı Hintli olarak komik bir şekilde yeniden canlandırıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.