Öğrenci Kariyeri Banner

Yakın Zamanda Hayatımızdan Çıkacak 8 Şey

Yakın Zamanda Hayatımızdan Çıkacak 8 Şey

İnsanlık her geçen gün gelişimini sürdürüp virüs, kıtlık, salgın gibi gerçekler hayatımıza girerken bazı şeyler de hayatımızdan sonsuza dek çıkmak için son hazırlıklarını yapıyor. 50 yıl önceki dünyamızdan bu yana yüzlerce değişiklik yaşanırken, yakın zamanda da hayatımızda tahmin edilmeyecek büyüklükte değişiklikler yaşanabilir.

İşte hayatımızdan çıkarak değişikliğe neden olacak 8 şey!

Kablolar

hayatimizdancikacaklar

Kabloların hayatımızdan tamamen çıkma süresi 10 yıl civarında olarak belirlense de şu anda bile çoğu marka şarj aleti ve kulaklık gibi teknolojik gereçleri kablosuz üretmeye başladı. Fazla değil, birkaç yıl içerisinde evimizdeki kalabalık, karışık ve çirkin bir görüntü oluşturan kablo yığınından tamamen kurtulacağız gibi görünüyor.

Antibiyotikler

hayatimizdancikacaklar

İlk kullanıldıkları günden bu yana artık birçok bakteri ve virüs antibiyotiklere karşı direnç ve bağışıklık kazandıkları için fonksiyon ve yararlarını yavaş yavaş kaybediyorlar diyebiliriz. Uzmanların her zamanki tavsiyelerinden biri olan mikroplarla savaşmak yerine, antikorlarımızı devreye sokarak barış içinde yaşamayı benimsersek, antibiyotiklerin hayatımızdan çıkması üzerimizde kapatılmayacak kadar büyük bir eksiklik bırakmaz.

Altın

hayatimizdancikacaklar

Güncel olarak 50 bin tona yakın altın rezervlerimiz her yıl ikişer ya da üçer ton çıkartılarak tüketiliyor. Jeolojik araştırma merkezinin raporlarına göre dünyamızın altın rezervi yaklaşık olarak 17 yıl sonra tükenme gerçeğiyle yüz yüze gelecek.

Plastik Ürünler

hayatimizdancikacaklar

Dünyanın pek çok yerinde yavaş yavaş bir daha kullanılmamak üzere terk edilen poşetlerin ve üretimi gereğinden fazla pahalı olması sebebiyle çevreye daha fazla zarar verilmemesi için plastik ürünlerin, 25 yıl sonra hayatımızdan çıkması öngörülüyor.

Tarım Alanları

hayatimizdancikacaklar

Şehirlerimiz ve şehirleşme çalışmalarımız gün geçtikçe daha fazla arttığı için tarım alanlarımızın sayılabilecek kadar azalacağı düşüncesi elbette ki korku verici. Fakat tarım alanlarımızı, hayvancılığı ve doğal besinlerimizin kaynağını yok etmemenin bizim elimizde olduğunu da unutmayalım.

Kişisel Alanlarımız

hayatimizdancikacaklar

Pandemi sebebiyle hayatımıza online şartlar altında devam etmek zorunda kalarak, bir de bunun üzerine kamera sistemlerinin yoğunluğunu eklediğimizde kişisel alanlarımızın gün geçtikçe ortak alanlara yayıldığını gösteriyor. Bunun yanı sıra sosyal alanlar da artık hayatımızın büyük bir kısmını kapladığı için kişisel alanlarımıza küçük miktarda yer bırakmış oluyoruz.

Mağazalar

hayatimizdancikacaklar

E-ticaretin zirve yaptığı bu dönemde, bu sistemle tanışmamış olanlar da hızla elektronik ortama geçiş yapmaya başlıyor. Bu sebeple teknolojiden uzak kalmış mağazalar yavaş yavaş kapanmaya yüz tutar hale gelmekte. Net bir tarih verilmese de teknoloji hayatımızı ele geçirmeye başladığı için yakın tarihte mağazalar hayatımızdan silinmiş olacak.

Trafik

hayatimizdancikacaklar

Gerek günlük ihtiyaçlarımızı internet üzerinden karşılamanın gelişmesi gerekse yapay zekâ sisteminin ilerlemesi bakımından birkaç yıl içinde trafik çilesi hayatımızdan çıkacağa benziyor. Yani yakın zamanda ulaşım konusundaki tüm problem ve sıkıntılarımızı da geride bırakmış olacağız.

 


Yaren İrem Binici

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yaren İrem Binici

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.