Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk'tan Tarihi İtiraf!

Elon Musk'tan Tarihi İtiraf!

Elon Musk'tan Twitter hakkında tarihi bir açıklama geldi. Musk, bazı devlet kurumlarının Twitter verilerine erişim konusunda tam yetkiye sahip olduğunu itiraf etti. Üstelik buna kullanıcıların kendi aralarındaki mesajlaşmaların da dahil olduğunu söyledi.

Tesla'nın sahibi Elon Musk, ABD'li ünlü sunucu Tucker Carlson'ın programına katıldı. Gündem hakkında açıklamalarda bulunan Musk, geçtiğimiz yıl 44 milyar dolara satın aldığı Twitter hakkında skandal bir itirafta bulundu. Musk, bazı devlet kurum ve kuruluşlarının Twitter üzerinde tam yetkiye sahip olduklarını, verilere erişebildiklerini söyledi.

Yetkiyi Kimin Verdiği Belli Değil!

Musk'ın iddiasına göre, kendisi de bu durumun farkında değildi. Yaptığı itiraftan sonra konu hakkında değerlendirmelerde bulunan iş insanı, "Aklımı başımdan aldı" ifadelerine yer verdi. Söz konusu yetkinin kim tarafından ve ne zaman verildiği ise belirsizliğini koruyor.

Musk'ın röportajından küçük bir bölümünün paylaşıldığı videoda, önemli belirsizlikler bulunuyor. Musk, bu durumu şirketi satın aldıktan sonra öğrendiğini dile getiriyor. Aynı zamanda hangi hükümetlerin bu yetkiye sahip oldukları da belli değil. Musk'a göre ABD hükümetinin kullanıcı mesajlarına ulaştığı bir gerçek. Fakat Türk, İngiliz, Fransız veya Japon hükümetleri gibi farklı ülkelerdeki durum belli değil.

Musk'ın açıklamasının yer aldığı birkaç saniyelik video şöyle:

Tucker Carlson'ın Elon Musk ile yaptığı röportajın tamamı önümüzdeki günlerde yayınlanacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.