Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp, Yıllardır Beklenen Özelliği Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor!

WhatsApp, Yıllardır Beklenen Özelliği Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor!

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın son Android beta sürümü, fotoğraf gönderimi ile ilgili önemli bir yeniliği de beraberinde getirdi. Kullanıcılar, yakın zaman içerisinde fotoğraflarını WhatsApp üzerinden netliği hiçbir şekilde bozulmadan gönderebilecekler.

WhatsApp'ın "2.23.2.11" kodlu Android beta sürümü, kullanıcıların yıllardır beklediği bir özelliği de beraberinde getiriyor. Yayınlanan sürümün kodlarını inceleme altına alan WABetaInfo, uygulamaya yakın zaman içerisinde orjinal çözünürlüklü fotoğraf gönderme seçeneğinin geleceğini tespit etti.

Fotoğraf Kalitesi İçin Seçenek Sunulacak!

Geçmişten beri WhatsApp kullanıcılarının en büyük sorunlarından biri, uygulama içinde fotoğraf göndermek istediğinizde çözünürlüğün ciddi anlamda düşmesiydi. Son dönemlerde yapılan bir iyileştirme ile birlikte HD çözünürlükte fotoğraf gönderilebilse de orijinal çözünürlükte fotoğraf göndermek hala mümkün olamıyordu. Beta sürümde görülen özellik ile birlikte orijinal kalitede fotoğraf göndermeyi mümkün hale gelecek.

Bir fotoğrafı orijinal çözünürlükte göndermek isteyen kullanıcılar, göndereceği fotoğrafı seçtikten sonra yeni bir buton olduğunu görecekler. Ekranın üst tarafında yer alacak bu butona dokunulduğunda, fotoğraf çözünürlüğü için bir seçenek daha verilecek. Bu seçenek ile fotoğrafın kalitesi belirlenebilecek.

Platformdan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu sebeple, özelliğin ne zaman kullanılabilir olacağı şu an için belli değil. Ancak orijinal kalite özelliği, kullanıcılar tarafından uzun zamandır bekleniyordu. WhatsApp'ın yakın bir gelecekte orijinal kalitede fotoğraf gönderimi özelliğini yayınlayabileceği söylenebilir.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.