Öğrenci Kariyeri Banner

Erken Yaşlarda Çalışmaya Başlamanın Faydaları!

Erken Yaşlarda Çalışmaya Başlamanın Faydaları!

Erken yaşlarda iş hayatına atılmanın, ekonomik bağımsızlığı elde etmenin yanı sıra birçok faydası mevcut. Hayatımızın geçiş dönemi olan gençlik yıllarında insanın kendini ve diğer insanları tanıması, yetenekleri keşfetmesi son derece önemlidir.

Üniversite öğrencisi ya da yeni mezunsanız, yarı zamanlı hatta gönüllü olarak bir işte çalışmanız, becerilerinizi geliştirme ve hedef belirleme anlamında sizi yukarılara taşıyacaktır. 

Erken Yaşta Çalışmanın Faydaları:

Sorumluluk Sahibi Olmak

Sorumluluk duygusu kişinin karakteristik özelliklerinden olsa da bu özelliği geliştirmek zamana ve tecrübeye bağlıdır. Genç yaşta bir işte çalışmak sorumluluk üzerine özelliklerinizin gelişmesini destekleyecektir. Bu, ilerideki iş yaşamınızda size sayısız fayda sağlayacaktır.

Kişisel Yetenekleri Keşfetmek

Herkesin doğustan gelen bazı yetenekleri vardır. Ancak bu yetenekleri keşfetmek, geliştirmek ve yeni yetenekler kazanabilmek için deneyim ve tecrübeye ihtiyaç vardır. Bir işte çalışırken, hem işten hem de çalıştığınız sektörden çok şey öğrenirsiniz. 

Para Yönetimini Öğrenmek

Belirli bir yaşa gelene kadar birçoğumuz ailelerimizden aldığımız maddi destekle ilerleriz. Ancak paranın değerini anlamak, para yönetimini öğrenmek ve ekonomik olarak bağımsızlığınıza erişmek için bir işte çalışmak çok önemlidir. Başlangıç olarak yarı zamanlı bir işe girerek hem para yönetimi üzerine düşünebilir, para kazanabilir hem de tasarruf yapmayı öğrenebilirsiniz.

Özgeçmiş İçin Deneyim Kazanmak

İş ilanlarının büyük çoğunluğunda deneyim istenmektedir. Üniversite eğitimi, yüksek lisans derken 27-28 yaşlarına gelip hiç iş deneyimine sahip olmamak kariyer anlamında sizi zorlayacaktır. Yarı zamanlı ya da dönemlik birçok işe girip çıktığınızda, hatta gönüllü işler yaptığınızda özgeçmişinize ekleyebileceğiniz deneyimler elde edebilirsiniz.

Kendini ve İnsanları Tanımak

İş hayatına girdiğiniz andan itibaren gerçek dünyayı tanımaya başlarsınız. İnsan ilişkilerinde dostluğun, samimiyetin, özverinin yanı sıra sahtelik, bencillik gibi kavramlarla da yüzleşirsiniz. İnsanları ve kendinizi tanıdıkça bunu kabullenmeye de başlarsınız. Bunlarla olabilrdiğince erken keşfetmek ileride profesyonelliğinizi korumanız için size fayda sağlayacaktır.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.