Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp'tan Kullanıcıları Üzecek Özellik!

WhatsApp'tan Kullanıcıları Üzecek Özellik!

Sık sık yeni özellikleri kullanıcılarıyla paylaşan WhatsApp, bu kez pek de sevilmeyecek bir özelliği kullanıcıların beğenisine sundu.

En popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, sık sık yeni özellikler geliştirerek kullanıcı memnuniyetini yükseltmek için çabalıyor. Ancak gelen yeniliklerden bazıları, özellikle de gizlilik ve güvenlik alanında olanlar her WhatsApp kullanıcısının beğenisini kazanmıyor.

Artık Profil Fotoğrafları Görünür Olacak!

WhatsApp, kısa süre önce iki yeni özellik yayınladı. Bu özelliklerden ilkine göre herhangi bir mesaj geldiğinde bildirim panelinde iletiyi yollayan kişinin profil fotoğrafı artık görünebilir olacak. Bu nedenle mesajlaşılan kişiyi gizlemek için herhangi bir isimle kaydedilse bile kiminle mesajlaşıldığı görülebilecek.

Kiminle mesajlaştığını gizlemek isteyenle, kişiyi farklı isimle kaydetmenin dışında karşıdakinin kendi profil fotoğrafını kullanmamasıyla da kiminle mesajlaştığını gizleyebilir. Ayrıca karşıdaki WhatsApp kullanıcısının isim ve soy ismi bölümüne de kimlikteki ya da herkes tarafından bilinen takma adını yazmaması gerekecek.

Aynı zamanda WhatsApp’ta henüz karşıdaki kişinin profil fotoğrafını gizlemek için herhangi bir özellik mevcut değil. Ancak kullanıcılar, profil fotoğrafının kimler tarafından görebileceğini düzenleyebiliyor. WhatsApp'ın bir diğer özelliği ise gruplarla ilgili oldu. Kısa süre önce yayınlanan yeniliğe göre; WhatsApp gruplarında mesaj yollayan kişilerin profil fotoğrafı görünüyor.

Yani herhangi bir grup içi mesajlaşmada da karşılıklı konuşmalar arasında WhatsApp kullanıcılarının profil fotoğrafı sayesinde kim olduğu anlaşılabiliyor. Platform, bu özelliği daha çok yanlış gruba mesaj gönderen ya da grupları karıştıran kişiler için geliştirdi.

WhatsApp'ın pek de sevilmeyen bu iki özelliği tüm sürümlerde mevcut durumda.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.