Öğrenci Kariyeri Banner

Avatar 2, Tarihe Geçmek İçin Saatleri Sayıyor!

Avatar 2, Tarihe Geçmek İçin Saatleri Sayıyor!

James Cameron’un 13 yıl aranın ardından gelen devam filmi Avatar: Suyun Yolu, dünya çapındaki gişe hasılatında 2 milyar dolar barajını aşan 5'inci film olarak tarihe geçmek için resmi rakamların gelmesini bekliyor.

Sinema tarihinin ilk üç boyutlu filmi olarak 2009 yılında vizyona giren  Avatar, o dönem henüz süper kahraman evrenleri tarafından ele geçirilmeyen listelere hızlı bir giriş gerçekleştirmişti. Vizyona girdiği ilk yıl içerisinde tarihin en çok izlenen filmi olarak zirveye yerleşen yapım; aradan geçen 10 yılın ardından, 2019 yılında vizyona giren Avengers: Endgame tarafından geride bırakılmıştı. 

Rekor İçin Saatleri Sayıyor!

3 yıl sonra gelen devam filmi Avatar: Suyun Yolu; ilk filmin başarısına ulaşmak için saatleri sayıyor diyebiliriz. Başarılı yapım yalnızca 5 hafta içerisinde dünyanın en yüksek hasılat elde eden 5'inci filmi olmak üzere.

Serinin ikinci filmi, senaryo açısından ciddi eleştiriler alsa da genel izleyicilerin beklentilerini karşılayan karakter motivasyonları ve görsel efektler konusunda deneyselliği aşan teknik başarısı sebebiyle çok fazla övgü aldı. Tüm bunların sonucunda film, ilk filmin de oluşturduğu yıllara yayılan beklenti 2 milyar dolar barajını aşmak için resmi rakamların gelmesini bekliyor.

Türkiye’de yalnızca 5 hafta içerisinde 2 milyon 17 bin kişi tarafından sinema salonlarında izlenen Avatar: Suyun Yolu,  toplamda 137 milyon 843 bin TL gişe hasılatı kazandı. Bir başka deyişle Türkiye’de filme gitmek isteyen bir seyirci, ortalama 68,3 TL bilet ücreti ödedi. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.