Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp'ın Beklenen Özelliği Sonunda Kullanıma Sunuluyor!

WhatsApp'ın Beklenen Özelliği Sonunda Kullanıma Sunuluyor!

En popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın yeni özelliği Kanallar'ın Türkiye'ye ne zaman geleceği belli oldu.

WhatsApp, uzun zamandır beklenen Kanallar özelliğini iki ülkede kullanıma açtı. Özellikle son dönemde birbirinden farklı yeni özelliklerle dikkat çeken uygulama, şu an için Kolombiya ve Singapur'da özelliği kullanıma sundu. Türkiye'ye ne zaman geleceği ise netleşti.

Türkiye ve Diğer Ülkelere Yıl Sonunda Gelecek!

Yayın tabanlı mesajlaşma vaat eden Kanallar özelliği üzerinden para kazanmayı da hedefleyen Meta, bireysel içerik oluşturucularının aksine STK'lar, tıbbi araştırma kurumları ve teyit kuruluşları başta olmak üzere, benzeri yönde yayın yapmak isteyen şirketleri odak noktasına alıyor. 

Meta yöneticilerinin bu kanallar üzerinden metin, fotoğraf, video, anket ve çıkartma gönderebileceğini belirtirken yeni özelliğin en belirgin noktasının ise; kanallarda sadece kanal sahiplerinin mesaj gönderebilecek olması olarak açıkladı. Kanalı takip eden kullanıcılar bu mesajlara cevap veremeyecek.

Kullanıcılar, kanal sahiplerinin belirlediği ve paylaştığı davet bağlantısı üzerinden kanala katılabilecek. Şirket, özelliğe dair şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün, sizin için önemli olan kişi ve kuruluşları doğrudan WhatsApp içinde takip etmenin özel bir yolu olan WhatsApp Kanallarını duyuruyoruz. Singapur ve Kolombiya'da başlıyoruz, ancak bu yıl içinde herkesin kullanımına sunulacak. İletişim kurmanın en özel yolu olması için Kanallar oluşturuyoruz. Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, bir kanal yöneticisi olarak telefon numaranız takipçilere gösterilmeyecek ve bir kanalı takip ettiğinizde bunu ne yöneticiye ne de kanalı takip eden diğer kişilere göstermeyeceksiniz.”

Ayrıca kanallara gönderilen mesajlar 30 gün sonra silinecek ve şirket herhangi bir kayıt tutmayacak. Şu an için Kolombiya ve Singapur'da devreye giren özelliğin Türkiye ve diğer ülkelere yılın sonunda geleceği açıklandı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.