Öğrenci Kariyeri Banner

Vizesiz Sadece Kimlikle Gidebileceğiniz Ülkeler!

Vizesiz Sadece Kimlikle Gidebileceğiniz Ülkeler!

Özellikle son zamanlarda birçok ülkede vize sıkıntısı yaşanıyor. Bu sebeple yurt dışına seyahat etmek isteyenler vizesiz ülkeleri tercih etmeye başladı. Bazı ülkelere yalnızca pasaportla ya da kimlikle girilebiliyor.

Biz de sizler için vizesiz ve kimlikle seyahat edebileceğiniz ülkeleri listeledik.

Vizesiz Gidebileceğiniz Ülkeler:

Arnavutluk

90 gün vizesiz seyahat edebileceğiniz Arnavutluk, Avrupa Birliği'ne yakın balkan ülkeleri arasında yer alıyor. Başkenti Tiran olan Arnavutluk, Arnavutça dilini konuşuyor ve kendi para birimini kullanıyor. 

Kosova

6 ay içinde 90 gün vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkeler arasında bulunan Kosova, Avrupa Birliği'ne Aday olan bir ülke konumunda. Kosova'da Euro para birimi kullanılıyor.

Makedonya

Diğer ülkeler gibi Makedonya'da da 90 gün boyunca vizesiz seyahat edebilir ve birçok turistik yeri gezebilirsiniz. Kendi para birimini kullanan Makedonya, dağ iklimine sahip. 

Bosna Hersek

Türkiye ile oldukça yakın ilişkileri bulunan ve nüfusu büyük oranda müslüman olan Bosna Hersek, Türkiye'den oldukça fazla ziyaretçi alıyor. Ayrıca yakın zamanda Bosna Hersek'e sadece kimlik ile seyahat edilebilecek. Bosna Hersek küçük bir ülke olmasına rağmen Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça dillerini sıkça kullanılıyor. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Birçok turistik yeri bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti küçük olmasına rağmen oldukça zevkli vakitler geçirebileceğiniz etkinliklere sahip. Ayrıca Kuzey Kıbrıs'a gitmeniz için pasaporta ihtiyacınız yok. Resmi para birimi Türk Lirası olsa da Sterlin de oldukça sık kullanılıyor.

Tüm bunlara ek olarak yurt dışında eğitim hayalleriniz varsa buraya tıklayarak Orbis'in sitesini ziyaret edebilir, birçok fırsat hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sırbistan

Pasaporta ihtiyacınız olmadan ve vize istemeden gidebileceğiniz ülkeler arasında Sırbistan'da yer almakta. Başkenti Belgrad olan Sırbistan'da Sırpça dili konuşulmakta ve Sırp Dinarı kullanılmaktadır.

Ukrayna

Kimlikle gidilebilen ülkeler arasında yer alan Ukrayna, aynı zamanda Avrupa'ya yakın bir ülkedir. Ukrayna diğer ülkelerden farklı olarak süresiz olarak vize istememektedir.  Ayrıca Ukrayna kendi para birimini kullanmaktadır. Bu sayede Ukrayna para birimi Türk lirası karşısında daha düşük olduğu için birçok yeri rahatlıkla seyahat edebilirsiniz. 

Kırgızistan

Eğer Asya ülkelerine seyahat etmek istiyorsanız başkenti Bişkek olan Kırgızistan'a seyahat listenize ekleyebilirsiniz. Kendi para birimini kullanan Kırgızistan’da Kırgızca ve Rusça dili kullanılıyor.

Bahreyn

Vizesiz 15 gün gezebileceğiniz Bahreyn, Para birimi olarak Bahreyn Dinarını kullanmaktadır.

Katar

Ortadoğu ve Asya ülkeleri arasında seyahat etmek istiyorsanız Basra Körfezi ülkesi olan Katar'ı düşünebilirsiniz. Resmi dili Arapça olan Katar, iki hafta vizesiz seyahat etme izni sunuyor.

Azerbaycan

30 gün boyunca vizesiz seyahat edebileceğiniz Azerbaycan, kendi para birimini kullanmaktadır. Aynı zamanda Azerbaycan'da Türkçe ile rahat bir şekilde konuşabilmektesiniz.

Gürcistan

 1 yıla kadar vizesiz seyahat edebileceğiniz Gürcistan'da Türkiye ile komşu olduğu için oldukça rahat bir şekilde girebilir, birçok yeri gezebilirsiniz. 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.