Öğrenci Kariyeri Banner

İngiltere Vize Sisteminde Değişikliğe Gidiyor!

İngiltere Vize Sisteminde Değişikliğe Gidiyor!

İngiltere Başbakanı Liz Truss, ülkede bazı önemli sektörlerdeki iş gücü açığını kapatmak amacıyla vize sisteminde köklü değişikliğe gidileceğinin sinyallerini verdi. Truss'ın bu girişimi iş dünyası tarafından beğeniyle karşılandı. Ancak hükümetteki bazı Brexit yanlısı isimlerin plana muhalif olduğu söyleniyor.

Financial Times gazetesinde yer alan habere göre Başbakan Truss, bazı değişiklikler yapmayı planlıyor. Bu kapsamda öncelikle "iş gücü açığı bulunan meslekler listesinin" değiştirilmesi planlanıyor. Bu şekilde kilit bazı sektörlerin personel alımına imkan sağlanması hedefleniyor.

Bu sektörlerin başında ülkedeki internet altyapısının geliştirilmesi için geniş bant teknisyenleri başta olmak üzere iletişim teknolojileri alanında çalışanların yer alacağı biliniyor.

Yabancı Dil ve Yüksek Vize Ücreti Şartları Değiştirilecek!

Firmaların yabancı ülkelerden iş gücü istihdam edebilmesini kolaylaştırmak için İngilizce dil bilgisi yeterlilik şartının da gevşetilmesi konuşuluyor. Yüksek vize ücretleri ve iş yerlerinin belirtilen iş için yerel çalışanın bulunamadığına dair kanıt sunması şartı yabancı işçi alımını zorlaştıran nedenler arasında.

İçişleri Bakanlığı'nın iş gücüne ihtiyaç duyan meslekler ya da sektörler listesinin genişletilmesi sayesinde bu zorlukların ortadan kaldırılması ve bu alanlarda çalışan ve İngiltere'ye göç etmek isteyenlerin başvurularını kolaylaştırması da hedefleniyor. 

Uzun vadede de İngiltere'de yerleşmek için ülkeye geldikten beş yıl sonra yılda en az 35,800 sterlin gelire sahip olma şartının da kaldırılması gündemde. İngiliz Ticaret Odası tarafından yapılan ve bin 700 iş yerini kapsayan bir ankette Birleşik Krallık'taki firmaların yüzde 60'ının daha fazla personele ihtiyaç duyduğu, ancak dörtte üçünün istihdam etmekte zorlandığı açıklanmıştı.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.