Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizce Seviyenize Göre Ücretsiz Bir Şekilde Podcast Dinleyebileceğiniz 6 Mükemmel Site!

İngilizce Seviyenize Göre Ücretsiz Bir Şekilde Podcast Dinleyebileceğiniz 6 Mükemmel Site!

Yabancı dil eğitiminde video, dizi ve film izlemenin önemli ölçüde katkısı olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Özellikle son yıllarda  popüler olan Podcast'ler de birçok konuda olduğu gibi dil öğrenme konusunda da oldukça etkili.

Yabancı dil kurslarından çoğumuz beklediğimiz verimi alamıyoruz ve çoğunlukla çeşitli nedenlerle yarıda bırakıp farklı kaynaklara yöneliyoruz. Bunlar arasında en makul olan Podcast'lerin en çekici özelliklerinden biri de; dilediğimiz her yerde kulaklıklarımızı takarak dinleyebiliyor olmamız.

Buradan hareketle, İngilizce öğrenme konusunda işinize yarayacağını düşündüğümüz, tamamen ücretsiz 6 Podcast sitesini sizler için derledik.

Başlangıç Seviye İçin:

ELT Podcast

Günlük dilde kullanabileceğiniz ve tematik olarak sunulan örnek diyalogları dinleyebilirsiniz. Diyalog seslendirmeleri önce normal hızda, daha sonra yavaş hızda veriliyor.

Voice of America

Benzer şekilde günlük dile ilişkin örnek diyaloglar ve etkinlikler sunan bu siteyi hala denemediyseniz mutlaka denemelisiniz.

Orta Seviye İçin:

The English We Speak

Seviyenize uygun Podcast dinleyebilir, aynı zamanda dinlediğiniz parçanın yazılı metnini Pdf olarak bilgisayarınıza kaydedebilir ve üzerinde çalışabilirsiniz.

British Council

Günlük konuşma diline ilişkin Podcast dinleyebilir ve yazılı metinler üzerinde çalışabilirsiniz. Ek olarak, okuduğunuzu anlama sorularını cevaplayabilir, farklı etkinlikler sayesinde İngilizcenizi geliştirebilirsiniz.

Luke’s English

Daha uzun süreli Podcast dinlemek isterseniz ve İngiliz İngilizcesi seviyorsanız seviyenize uygun eğlenceli metinler bulabilirsiniz.

Orta-İleri Seviye İçin:

Leonardo English

İlgi çekici pek çok içerik sunan bu siteyi eğer İngiliz İngilizcesi seviyorsanız tercih edebilirsiniz.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.