Öğrenci Kariyeri Banner

Verimli Bir Şekilde Ders Çalışmanın 8 Yolu!

Verimli Bir Şekilde Ders Çalışmanın 8 Yolu!

Ders çalışırken en önemli şey, çalıştığımız süreden ve dersten yüksek verim alabilmektir. Diğer türlü ne yazık ki boşa geçirilmiş saatlerden başka bir şey elde edemeyiz. Bu sebeple ders çalışmaya başlamadan önce mutlaka uygulamanız gereken önerileri sizler için listeledik.

Bu maddelere göre kendinize bir çalışma programı oluşturduğunuzda verimli bir şekilde ders çalışmaya başlayabilirsiniz.

1- Dikkatinizi Dağıtan Şeyleri Etrafınızdan Uzaklaştırın

Dikkatinizi dağıtan şeylerin başında telefon ve bilgisayar geliyor. Ayrıca çalışma ortamınız dağınık ve düzensiz olması da dikkatinizi dağıtan şeylerden biri olabilir. Bu sebeple çalışmaya başlamadan önce odanızı düzenleyin ve telefon ve bilgisayar gibi elektronik cihazları etrafınızdan uzaklaştırın

2- Çalışma Ortamı

Kimileri sessiz ortamda çalışmayı tercih ederken, kimileri de müzikli bir ortamda çalışmayı sever. Sizi motive eden hangisiyse o ortamı sağlamaya çalışın. 

3- Konulara Önceden Hazırlık Yapın

Hangi derse çalışacaksanız, konuları önden gözden geçirmeniz hem konuyu daha çabuk anlamanıza hem de pekiştirmenize yardımcı olur. Aynı zamanda anlamakta zorlandığınız kısımları daja kolay çözebilirsiniz.

4- Aynı Anda Farklı Derslere Çalışmayın

Masa ve oda düzeniniz kadar dikkatinizin de yalnızca bir noktada olması gerekir. Aynı anda birden fazla derse çalışmak dikkatiniz dağıtır ve veriminizi azaltır. Bu yüzüden dersleri birbirinden ayırmak oldukça önemlidir.

5- Sürekli Tekrar Yapın

Dersten önce hazırlık yapmak kadar dersten sonra da konuların üzerinden geçmek önemlidir. Bilgileri kalıcı hafızaya göndermek için ders çalışmayı bitirdikten sonra aynı gün içerisinde tekrar etmek iyi olacaktır.

6- Farklı Kaynaklar Kullanın

Farklı kaynaklardan yararlanmak konuyu derinlemesine anlamanızı kolaylaştırır. Özellikle güncel ve güvenilir kaynaklar kullanmaya özen göstermeniz gerekir.

7- Öğrendiklerinizi Not Alın

En etkili yöntemlerde biri yazarak çalışmaktır. Bazıları için vakit kaybı gibi görünse de bilgileri bu şekilde kalıcı hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda hem duyusal hem de görsel olarak hafızayı desteklemiş olursunuz.

8- Mutlaka Ara Verin

Ara vermeden uzun saatler boyunca ders çalışmak yapılan en büyük hatalardan biridir. İlk 1-2 saat çok verimli gibi gelse de ilerleyen saatlerde okuduklarınızı anlamada zorluk yaşayabilirsiniz. Bu sebeple mutlaka saat başı bir yemek, kahve molası verebilirsiniz. Hatta kısa bir yürüyüşe çıkmak da size oldukça iyi gelecektir.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.