Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı Bir Kariyer İçin Yapılması Gerekenler!

Başarılı Bir Kariyer İçin Yapılması Gerekenler!

Saatlerce süren aralıksız çalışmanın ardından herkes eve gitmeyi ve dinlenmeyi hayal eder. Çalışırken bunları düşünmek bireyin performansını ve motivasyonunu düşürür. Fakat bu aslında oldukça büyük bir yanlıştır. Başarılı olmak istiyorsanız ilk olarak işinize odaklanmalı ve işten sonra ne yapacağını düşünmemelisiniz. 

Bu tür değişiklikler sayesinde sadece mesleki hayatınız değil aynı zamanda özel hayatınızda da başarıylı ve mutlu olursunuz. Mesai bitiminizden sonra yapacaklarınız da iş hayatınızda oldukça etkilidir. Çalışma saatleriniz dışında yapmanız gerekenleri sizler için derledik.

Uyku Düzeni

Uykularınızı düzenli bir hale getirmelisiniz. Çünkü yeterli uyku alamayan bireylerin dikkatleri bozulur. Dikkatsiz bir zihin, planlama yapmakta ve odaklanmadasorun yaşar. Bu da işlerin birikmesine ve daha fazla çalışmaya yol açacaktır. Uykusuzluk ve daha yoğun ve fazla çalışmayla birlikte bireyler giderek daha stresli bir hale gelecek ve hem iş hem de özel hayatlarında bir düşüşe geçecektir.

Çevrenizdeki İnsanlar ve Arkadaşlıklarınız

Yapılan araştırmalara göre iş hayatında kurulan ilişkilerin bireyleri mutlu ettiği ve daha aktif bir şekilde çalışmaya yönelttiği ispat edilmiştir. Öğle arasında bir araya gelip birlikte yemek yiyen ve çeşitli konularda sohbet eden kişiler ile yemeklerini tek başına yiyerek, dinlenmek için ayrılmış olan zamanı tek başına geçiren kişilerin arasındaki performans farkı oldukça fazladır. Size değer veren ve önemseyen insanlarla arkadaşlık kurun. İş arkadaşlarınızla anlaşmanız işe gitme motivasyonunu kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Değerlendirme

Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda bu sorunun nedenini ve çözümünü değerlendirmelisiniz. Hem iş hem de özel hayatın içinde yapılan yanlış ve doğrular terazinin iki ucuna koyulmalı ve hangi adımda hata yapıldığı, hangi adımda doğru ilerlendiğine bakılmalıdır. Bu tür analizler çalışanların mesleki ve özel hayatlarında daha başarılı olmasına yardımcı olur.

Bilgi Alışverişi

Bilmediğiniz konularla ilgili çevrenizden bilgi edinmeye çalışabilirsiniz. Özellikle insanlardan yardım istemekten çekinmeyin. Arkadaşlarınızdan yaptığınız bir işi değerlendirmelerini de isteyebilirsiniz. Farklı bakış açılarının size yararı olur.

Öğrenmek

Yapılan değerlendirmeler sonucunda eksikliklerinizi farkına varıp gerek arkadaşlarınızdan gerek internet üzerinden gerek kitaplardan yeni şeyler öğrenerek eksik olduğunuzu düşündüğünüz konularda yeni bilgiler öğrenebilir ya da unuttuğunuz bilgileri tazeleyebilirsiniz.

Ödül

Üstesinden geldiğiniz zorlukların ardından kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Zorlu bir görevin üstesinden gelince bir filme giderek, yeni bir kitap okuyarak ya da kendinize yeni kıyafetler alarak kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Hayaller

Hedeflerinize başarılı bir şekilde ulaşmak istiyorsanız kendinizi motive edecek şekilde hedef belirlemelisiniz. 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.