Öğrenci Kariyeri Banner

Uzun Süre Etkisinden Çıkamayacağınız 10 Netflix Belgeseli!

Uzun Süre Etkisinden Çıkamayacağınız 10 Netflix Belgeseli!

Faydalı olabilecek veya sizi şaşırtabilecek belgeselleri sizler için derledik.

 

1- Dünyanın En Sıra Dışı Evleri

Programı, emlak meraklısı Caroline Quentin ve ödüllü mimar Piers Taylor sunmaktadır.  Norveç’ten ABD’ye, İspanya’dan Japonya’ya kadar birçok ülke ve şehirdeki evleri yorumlamaktadırlar. 

2- Minimalizm

The Minimalists olarak bilinen Joshua Fields Millburn ve Ryan Nicodemus, bu belgesede yer almaktadır. Herkesin birden fazla arabasının, birden fazla ceketinin veya birden fazla evinin olmasını istediği bugünlerde The Minimalists buna karşı olan bir yapımdır.

3- Rotten

Rotten, ödül kazanan araştırma belgeseli bir yapımdır. Program küresel gıda tedarik zincirindeki yozlaşmayı ele almaktadır.

4- Dünya'nın En Zorlu Hapishaneleri

Dünyanın En Zorlu Hapishaneleri, Londra’da faaliyet gösteren bir yapım şirketinin 5 sezonluk televizyon belgeseli olarak izleyiciyle buluşuyor. Belgesel serisinde dünya çapında ün salmış hapishanelerde bir mahkum gibi bir hafta yaşayan sunucu, mahkumların ne şartlarda yaşadıklarını deneyimlemektedir.

5- Yok Sayılan Kanıtlar

Yok Sayılan Kanıtlar dünya dışında yaşam olup olmadığına dair iddiaların gerçekliğinden yola çıkıyor ve buna dair deliller sunmaktadır. Belgesel, Dr. Steven Greer ve onun 20 tanığının Washington DC’de düzenlediği konferansla başlamaktadır.

6- Making A Murderer

Amerikan suç belgeseli Making a Murderer, gerçek olaylardan uyarlanarak sunulmuştur. Programı Laura Ricciardi ve Moira Demos yazıp yönetmiştir. Suçlu olmadığı halde cinsel saldırıdan ve cinayete teşebbüsten mahkeme tarafından suçlu bulunan ve hapiste 18 yıl geçiren Steven Avery’in hikayesi anlatılmaktadır. 

7- Cowspiracy: Sürdürülebilirliğin Sırrı

2014 yapımı belgesel, hayvancılığın çevre üzerindeki etkisini keşfediyor ve birkaç çevre organizasyonunun bu husustaki politikalarını irdelemektedir. Program küresel ısınma, su kullanımı, ormansızlaşma ve ölü okyanus bölgeleri dahil olmak üzere pek çok çevresel endişeyi izleyiciyle buluşturmaktadır. 

8- Chef’s Table

Chef’s Table, dünyanın farklı köşelerindeki yıldız şeflerin yeteneklerini ele almaktadır. Her bölümde bir şefin hayata eşsiz bakışı, yeteneği ve yemek dünyasına dair tutkusu izleyiciye sunmaktadır. 

9- Bleeding Edge

Netflix’in orijinal belgesellerinden The Bleeding Edge, seyirciyi tıp sektöründe yaşananları anlatmaktadır. Yapım ''Tıp alanında kullanılan gelişmiş teknolojik aletlerin öngörülemeyen sonuçlarına bir bakış” olarak tanımlanıyor.

10- Evil Genius

 Belgeselde anlatılanlar “pizza bombacısı” veya “yaka bombası” olarak bahsedilmiştir . Bu gerçek suç hikayesi, boynunda bir bomba ile bir bankayı kasıp kavuran pizzacı Brian Wells’in verici ölümü ile başlamaktadır.

 

Kaynak


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.