Öğrenci Kariyeri Banner

Finallere Hazırlanırken Uygulayabileceğiniz Ders Çalışma Taktikleri!

Finallere Hazırlanırken Uygulayabileceğiniz Ders Çalışma Taktikleri!

Üniversite için güzel bir mesleğe sahip olmanın ilk adımı diyebiliriz. Üniversiteye geçtikten sonra vize ve finallere hazırlanmak öğrenciler için stres yaratabiliyor. Öğrencilerin ders çalışırken bilmesi gereken en önemli noktalardan biri de verimli bir şekilde nasıl ders çalışılacağı konusu. 

Sınav stresinizi azaltmanıza yardımcı olacak ders çalışma tüyolarını sizler için derledik.

1- Ders Çalışma Programı Hazırlayın

Ders çalışmak için program yapmak biraz klişe gelebilir ama başarılı olmak istiyorsanız hayatınızı düzene sokacak bir program belirlemelisiniz. Sınav haftanıza vakit varken oturup kendinize güzel bir zaman çizelgesi çizin. Bu zaman çizelgesine hangi derse ne kadar zaman ayıracağınızı not edin.

2- Ders Çalışacağınız Ortamı Düzenleyin 

Ders çalışacağınız ortamın atmosferi, başarınızı dolaylı yoldan da olsa etkiliyor. Siz çoğu zaman fark etmeseniz de çalışma masanızın düzeni ya da odanızın dağınıklığı dikkat konusunda sizi manipüle ediyor olabilir.

3- Not Tutmayı İhmal Etmeyin 

Herkesin ders çalışma yöntemi birbirinden farklıdır. Fakat not tutma, gerçekten okuduğunuzun aklınızda kalması için son derece faydalı bir yöntem.

4- Mola Zamanlarını İyi Ayarlayın

Aralıksız ders çalışmak çok zorlayıcı ve yorucu olabiliyor. Bir süre sonra ister istemez performansınız düşer ve çalıştığınız müddetçe bir şey anlayamaz duruma gelebilirsiniz. Bu nedenle mola zamanlarınızı dersten çok kopmayacak ama size de nefes aldıracak şekilde ayarlamanız yararlı olacaktır.

5- Kendinizi Motive Edin

Kendinizi yorgun ya da üzgün hissettiğinizde ders çalışmanız oldukça zorlaşabilir. Ama belli noktalara dikkat ederek bu durumun üstesinden gelebilirsiniz. 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.