Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitenin Taziye Mektubunu ChatGPT'ye Yazdırdığı Ortaya Çıktı!

Üniversitenin Taziye Mektubunu ChatGPT'ye Yazdırdığı Ortaya Çıktı!

ABD'deki Michigan Eyalet Üniversitesi'nde bir silahlı saldırgan, üç kişiyi öldürüp 5 kişiyi yaraladıktan sonra intihar etmişti

ABD'deki Vanderbilt Üniversitesi personeli, MSU'da üç öğrencinin öldürüldüğü silahlı saldırının ardından taziye e-postası yazarken ChatGPT'yi kullandıkları için özür diledi.

E-Postanın Altında Not Yer Alıyordu!

Üniversitenin eğitim fakültesinden gelen ilk e-postada, "Michigan'daki son silahlı saldırılar, özellikle kapsayıcı ortamlar yaratma bağlamında birbirimize sahip çıkmanın önemini trajik bir şekilde hatırlatıyor" ifadeleri yer alıyordu.

Gönderilen e-postanın altında "OpenAI'nin ChatGPT programı kullanılarak yazılmıştır" şeklinde bir not bulunuyordu. Söz konusu e-posta, Nashville merkezli üniversitedeki öğrencilerden öfkeli bir tepki aldı.

Kız kardeşi Michigan Eyalet Üniversitesi'nde okuyan son sınıf öğrencisi Laith Kayat, The Vanderbilt Hustler'a, "Bunu kendiniz düşünmeye zahmet edemediğiniz için topluluk ve beraberlik hakkındaki mesajınızı bir bilgisayara yazdırmada hastalıklı ve çarpık bir ironi var" diye konuştu.

Üniversitenin gazetesine göre, Peabody'deki bir dekan yardımcısı daha sonra bir e-postayla özür diledi. Nicole Joseph, "E-postada ifade edilen kapsayıcılık mesajına inanmakla birlikte, kederli bir zamanda ve bir trajediye yanıt olarak topluluğumuz adına iletişim kurarken ChatGPT'yi kullanmak Peabody College'ı tanımlayan değerlerle çelişiyor" dedi.

Yetkililer, Michigan Eyalet Üniversitesi'ndeki silahlı saldırıda üç kişiyi öldürmek ve 5 kişiyi yaralamakla suçlanan ve daha sonra kendisini öldüren 43 yaşındaki saldırganın, başka iki okula yönelik detaylı tehditlerin yazdığı bir notla birlikte bulunduğunu belirtti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.