Öğrenci Kariyeri Banner

Son Dakika: Hatay'da Art Arda İki Şiddetli Deprem!

Son Dakika: Hatay'da Art Arda İki Şiddetli Deprem!

AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Bu depremin ardından Samandağ'da 5,8 ve 5,2 büyüklüğünde iki sarsıntı daha kaydedildi. Depremle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, hasarlı binalardan uzak durulmas konusunda uyardı.

Ortadoğu ve Kuzey Afrka'yı a Salladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da şiddetli bir deprem daha meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 20.04'te Hatay'ın Defne ilçesinde gerçekleşti.

Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte meydana geldi. Defne ilçesindeki depremin ardından merkez üssü Samandağ ilçesi olan 5,8 ve 5,2 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Defne ilçesinde saat 20.04'te 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 20.07'de Hatay'ın Samandağ ilçesinde de deprem gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depreme ilişkin, "İncelemelerimiz devam ediyor. Bölgede bulunan vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını ve ekiplerimizin uyarılarına hassasiyetle uymalarını rica ediyoruz" dedi.

Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem Ortadoğu ve Kuzey Afrika'yı da salladı. Depremin Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildiği ifade ediliyor. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına yöneldi.

Hatay merkezli deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.