Öğrenci Kariyeri Banner

İBB, Üniversite Tercihleri İçin Ücretsiz Danışmanlık Verecek!

İBB, Üniversite Tercihleri İçin Ücretsiz Danışmanlık Verecek!

İBB, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite tercihi yapacak gençlere ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek. İstanbul’un 21 meydanında kurulan tercih platformları ve 2 mobil araçla, gençlere en doğru tercihi yapmaları için yardım edecek.

Üniversite adayı gençlerin beklediği Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla da adaylarda tercih heyecanı başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Müdürlüğü, 5-13 Ağustos tarihleri arası olarak açıklanan üniversite tercih dönemi için ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmeti verecek. Adayların tercih maratonunda en iyi ve doğru seçimi yapabilmeleri için 4 Ağustos'tan itibaren İstanbul'un meydanlarında misafirlerini ağırlamaya başlayacak. Geçtiğimiz yılda da 30 binin üzerinde genç danışmanlık hizmetinden faydalanmıştı.

İstanbul'un 21 meydanında 190 kişi ile hizmet verilecek. Görevliler; gençlere puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre tercihlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için orada olacak.

Meydanlara gelemeyenler ise Alo 153 hattını arayarak söz konusu hizmetten faydalanabilecekler.

Kaynak için tıklayınız

 


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.