Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Öğrencilerin Ufkunu Genişletebilecek Kitaplar!

Üniversite Öğrencilerin Ufkunu Genişletebilecek Kitaplar!

Kitap okumak, kişinin ufkunu açar ve hayatına yeni bir bakış açısı kazandırır. Sizler için üniversite öğrencilerinin bakış açısını değiştirecek kitapları derledik.

1- İnsanın Anlam Arayışı

Bir psikiyatr olan Victor Frankl, 20. Yüzyılın önde gelen yazarları arasında yer almaktadır. 30’dan fazla dile çevrilen ve milyonlarca satan bu kitapta Frankl, İkinci Dünya Savaşı zamanındaki deneyimlerinden esinelenerek yazılmıştır. 

2- İnsan Ve Herkes

İspanya’nın Avrupa felsefesine son derece katkı sağlayan Ortega Y Gasset, bu kitapta toplumsal ilişkiler üzerinde durmuştur. Yazar bu eserinde toplum bilim konulu gözlem ve düşüncelerine de yer vermiştir.

3- Cehenneme Övgü

Kitapta, totalitarizmin birey üzerinde egemenlik kurmasını kendisini yeniden üretmesiyle ele alır. Burada baskıcı bir tutumun değil, bireyin sınırlı bir özgürlüğe sahip olduğunun altını çizer. 

4- Biri Bizi Gözetliyor

Dijital dünyanın gerçeklerini öne süren kitap, üniversiteye öğrencilerinin mutlaka okuması gereken kitaplar arasında yer alıyor. Kitapta günümüz dijital ağın bizleri gözetlediğine dair bir gerçeklik sunuluyor.

5- Homo Deus


Tanrı insan anlamına gelen Homo Deus, gelişmiş ve Tanrı’nın yerini alabilecek bir ırkı temsil etmektedir. Kitabın konusu yapay zekanın ve teknolojinin yarattığı yeni gelişmelerdir. 

6- Kimlik


Kimlik, Milan Kundera tarafından kaleme alınmış bir kitaptır. Kitapta tutkuyla birbirlerine bağlı olan orta yaşlı bir kadın ve ondan küçük genç çocuğun hikayesi anlatılmaktadır.

7- Ses ve Öfke

Bilinç akışı tekniğini ön plana çıkaran Ses ve Öfke, Nobel Edebiyat Ödülü William Faulkner’ın eseridir. Birbirinden farklı karakterlerin olduğu bu ailenin trajedisi aynı zamanda evrensel bir trajediyi ele almaktadır.

8- Arzunun Botaniği

Gazeteci Michael Pollan’ın 2001 yılında kaleme aldığı Arzunun Botaniği kitabı, farklı bir konuyu ele almaktadır. Yazar bu kitapta, insanlar ile evcilleşmiş bitkiler arasındaki çıkar ilişkiyi anlatmaktadır. 

9- Gerçek Özgürlük

Ünlü Psikolog Doğan Cüceloğlu’nun önemli bir eseri olan Gerçek Özgürlük, bireyin iç yaşamını anlatmaktadır. Hayat içerisinde kendi varlığını hissetmeyen kişilere ışık olan kitap, onların düşünce ve davranışıyla dünyayla bağ kurmasını hedeflemektedir.

10-  Büyücü

John Fowles’un ilk romanı olan Büyücü, ilk kez 1966 yılında yayınlanmıştır. Romanda, Yunan adasına giden Nicholas Urfe’nin orada kendisini bir düzenbazın yarattığı psikolojik yanılsamalarını ele almaktadır.  Yazar bu kitapta kadın-erkek ilişkisinin doğasını, savaşın acımasızlığını ve zihnin karmaşık yapısına değinmektedir.

 

Kaynak

 


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.