Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'de Bir İlk: "400 Gigabit" İnternet Hız Testi Yapıldı!

Türkiye'de Bir İlk: "400 Gigabit" İnternet Hız Testi Yapıldı!

Vodafone, Türkiye'de ilk kez 400 gigabit hız testi gerçekleştirdiğini duyurdu ve bu hıza ulaşan ilk operatör olma başarısını yakaladı. Ulaşılan hız, Türkiye ortalamasının tamı tamına 12 bin 500 katı.

Türkiye’de mobil internet altyapısının geliştirilmesi için çalışmalar devam ederken, bugün Türkiye’de bir ilk gerçekleştirildi. Üç büyük operatörden biri olan Vodafone, ülkemizde 400 gigabit hız denemesi yapan ilk operatör olma unvanını kazandı.

“400 gigabit” ne kadar hızlı?

Vodafone tarafından yapılan açıklamaya göre 400 gigabit hız denemesi, şirketin Tuzla ve Esenyurt’taki veri merkezleri arasında gerçekleştirildi. Deneme başarıyla tamamlanarak 400 gigabit hıza ulaşıldı.

Vodafone’un açıklamasına göre hız testi, Acacia Bright 400ZR+ modülleri ve Cisco yönlendiricileri ile yapıldı. Veri merkezleri arasında fiber şebeke ve IP yönlendiriciler üzerinden optik yönlendirilme ile veri aktarımı gerçekleştirildi.

Ookla tarafından yayınlanan güncel verilere göre; Türkiye’de mobil internet ortalama indirme hızı 31,93 Mbps civarında. 1 gigabit ise 1000 Mbps’e eş değer oluyor. Yani Vodafone, yaptığı denemede Türkiye ortalamasından 12 bin 500 kat daha hızlı internet hızına çıktı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Özdemir, en yeni ve faydalı teknolojilere odaklanarak şebeke altyapılarını yeni nesil teknolojilerle geliştirmeye devam ettiklerini belirtti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.