Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Eğitimi Gerektirmeyen En İyi Meslekler

Üniversite Eğitimi Gerektirmeyen En İyi Meslekler

ABD’de kamu tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, 4 yıllık üniversite okumayanlar için önümüzdeki 10 yıl içerisinde yüksek talep görmesi beklenen en iyi 10 iş açıklandı.

Rüzgar Türbini Servis Teknisyeni

Rüzgar türbinlerini kuran, denetleyen, bakımını yapan, çalıştıran ve onaran rüzgar türbini teknisyenleritürbinin beklenmedik şekilde kapanmasına neden olabilecek herhangi bir sorunu problem yaşanmadan teşhis edip çözebiliyor.

Güneş Paneli Kurucusu

Güneş enerjisinden elektrik üreten büyük ve küçük çaplı santrallerin kurulumunda görev alan, işletilmesi, bakımı, onarımı ve arızaların giderilmesini yapan kişidir.

Ergoterapi Asistanı

Ergoterapistler temel olarak kişilerin günlük yaşama ve anlamlı aktivitelere katılımlarını sağlamak için çalışır. Özellikle herhangi bir hastalık sebebiyle hayattan kopmuş ya da kendini kültürel sebeplerle dışlanmış hisseden bireylerin tekrar hayata kazanımı hedeflenir.

Fizyoterapist Asistanı

Hastanın tedaviye verdiği yanıtları takip eder ve kayıt eder ve uygulanan her tedavinin sonuçlarını fizyoterapiste rapor eder.Birçok fizik tedavi modalitesini fizyoterapist/fiziyatrist sorumluluğu ve kontrolü altında tek başına kullanabilir.Egzersizler de fizyoterapiste yardımcı olabilir.

Evde Sağlık ve Kişisel Bakım Yardımcısı

Hasta ve hasta yakını haklarını göz önünde bulunduran, hastanın yaşam kalitesini yükselten, hastanın özelliklerini tanıyabilen, günlük bakımını yapabilen, fizyoterapi ve meşguliyet terapisi yapabilen, hasta odası düzenleyebilen, yatak içi ve dışı egzersizler yaptırabilen, hastayı rahatlatabilen, hastayı yataktan kaldırabilen, hastaya ilaç verebilen, özel hastalıklarda bakım yapabilen, ilk yardım uygulayabilen evde hasta bakımı yapabilen eğitimli sağlık elemanıdır.

Masaj Terapisti

Masaj terapisi veya basınç noktası terapisi gibi elle yapılan tedavileri uygulamak, Fıtık tedavisinden duruş ve omurga bozuklukları, selülit, Lenf drenaj vb. masaj uygulamak, Kızılötesi lambaları, ısla kompresörler gibi özel teknikler ve teçhizatlar kullanarak tedavileri uygulamak,vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

CNC Torna Çalışanı

CNC makinelerini kullanıp, farklı özelliklere sahip malzemelerin delinmesi, taşlanması ve frezelenmesi işlemlerini gerçekleştirir. Mekanik işlemeyle ilgili olan bu operasyonları bilgisayarlardan gelecek olan komuta göre otomatik yapan CNC makinelerini kullanırlar.

Hobi Öğretmeni

Örneğin resim öğretmeni, resim ile ilgili teknik ve genel bilgileri öğrencilere aktaran kişidir. Resim öğretmenleri, öğrencilerin resim konusunda becerilerinin gelişimi için uğraşır. Devlete bağlı okullar ile özel eğitim kurumlarında hizmet verebilirler.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.