Öğrenci Kariyeri Banner

Twitter Kavgaları Önleyecek!

Twitter Kavgaları Önleyecek!

Twitter, gergin bir seyirde ilerleyen sohbetlere uyarı yerleştirecek. Kullanıcıya çeşitli hatırlatmalarda bulunacak.

Sosyal medya uygulamalarına her gün milyonlarca hatta belki de milyarlarca insan giriyor. Kimileri tamamen eğlence amaçlı vakit geçiriyorken, saatlerce bir konu hakkında tartışmayı sevenlerin sayısı oldukça fazla. Fakat sanal tartışmaların seyri maalesef her zaman yapıcı ilerlemiyor. 

Twitter, bu derdi ortadan kaldıracak bir özellik geliştirmeye başladı.

Sosyal medya platformu, ‘hararetli’ geçtiği tespit edilen sohbetlerin alt kısmına “dikkat” uyarısı yerleştirecek. Android ve iOS kullanıcılarının erişimine açılan yeni özellik henüz deneme aşamasınd olsa da şirket konuyla ilgili şöyle bir açıklama yaptı:

“Bir sohbete katılmadan önce ortamın havasını bilmek ister miydiniz? Android ve iOS’ta, girmek üzere olduğunuz sohbetin hararetli veya gergin bir hal alıp alamayacağı konusunda size bilgi verecek istemleri test ediyoruz.”

Ek olarak kullanıcılara belirli telkinlerde bulunacak. Tartışmanın içerisine girmeden önce “saygı çerçevesinde iletişim kurmanın” platformu daha iyi bir yer haline getirdiğini hatırlatacak. Ayrıca farklı fikirlere karşı açık olmanızı ve her zaman gerçeklere odaklanmanız gerektiğini de vurgulayacak. Tüm bunları kabul ediyorsanız ilgili konuşmada yer alabileceksiniz.

Twitter’ın yeni özelliği bazen insanların aklına bile getirmediği “saygı” kurallarını önlerine koyarak potansiyel kavgaların önüne geçebilir. Diğer taraftan da, gergin ilerleyen bir konuşmaya katılmaktan hoşlanmayanlar için büyük önem taşıyor. Test sürecine devam ettiğini açıklayan şirket, uyarıları ne zaman genel kullanıcılara sunacağını belirtmedi.

Siz bu özellik için ne düşünüyorsunuz?

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.