Öğrenci Kariyeri Banner

Twitter'dan Skandal Karar!

Twitter'dan Skandal Karar!

Son zamanlarda gündemden bir türlü düşmeyen Twitter, skandal bir karara imza attı. Şirket yeni aldığı kararla birlikte diğer sosyal medyalara ait hesap ve bağlantıların paylaşımını yasakladı.

Twitter bundan sonra kullanıcıların Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr ve Post gibi belirli sosyal platformlarındaki hesaplarını biyografilerine eklemelerine ya da paylaşmalarını yasaklıyor. Bu değişiklikleri özetleyen bir gönderide Twitter, bu politikayı ihlal eden kullanıcılara karşı "hem Tweet düzeyinde hem de hesap düzeyinde" işlem yapacağını belirtiyor.

Karara Uymayan Hesaplar Cezalandırılacak!

Bu, kullanıcıların artık Twitter biyografilerine diğer sosyal ağlardaki profillerinin bağlantılarını ekleyemeyecekleri veya bir çapraz gönderi olmadıkça yasaklı platformlardaki gönderilerine bağlantı ekleyemeyeceklerini ifade ediyor.

Şirket ayrıca, başka bir sosyal platformdaki bir içeriği tanıtmak amacıyla kullanılan hesapları askıya alabileceğini ve kullanıcıların artık Linktree veya Lnk.bio gibi üçüncü parti bağlantı kısaltma sitelerini de kullanamayacağını belirtiyor. Buna rağmen Twitter, bu yasaklı platformların ücretli tanıtımı konusunda hâlâ destek vereceğini ifade ediyor.

Twitter, politika ihlallerini içeren tüm tweet'leri kaldıracağını ve profillerinde yasaklı sosyal platformlara bağlantı bulunan kullanıcıları geçici olarak askıya alabileceğini bildiriyor. Şirket geçtiğimiz günlerde Mastodon'a ait Twitter hesabını askıya almış, Mastodon'a giden tüm bağlantıları da engellemişti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.