Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'in Popüler Dizisi Wednesday'den Yeni Rekor!

Netflix'in Popüler Dizisi Wednesday'den Yeni Rekor!

Dünyanın en popüler dijital yayın platformlarından biri olan Netflix'in yeni ve popüler dizisi Wednesday, önemli bir rekora daha imza attı.

Tim Burton'un yönetmen koltuğunda oturduğu yeni ve popüler Netflix dizisi "Wednesday”, yalnızca “Stranger Things” 4. Sezon ve “Squid Game”in başarabildiği bir rekora ulaştı. Şirket, "Wednesday'in ilk çıkışından bu yana yalnızca üç hafta içinde izlenme saati olarak 1,02 milyar saati aştığını ve 150 milyondan fazla üyelikte içeriğin izlendiğini açıkladı.

2023 Altın Küre Ödülleri'nde Aday Gösterildi!

Bu rakamları önemli kılan asıl şey ise Wednesday'in şu anda Netflix'teki en popüler ikinci İngilizce dizi olması. Daha önce Netflix'teki en popüler ikinci İngilizce dizi olan "Dahmer" 28 günde 856,2 milyon saate ulaşırken, Wednesday'in bu başarıyı elde etmesi için yalnızca 21 gün yeterli oldu. “Dahmer”in 1 milyar izlenme saatini aşması ise toplamda 60 günü buldu.

Netflix için bu başarı, özellikle 2022'de bir milyondan fazla abone kaybetmesinin ardından oldukça önemli. Şirket nihayet üçüncü çeyrekte 2,41 milyon abone kazandığını açıklamıştı. Ayrıca bu yılki Emmy ödüllerinde Netflix, rakibi HBO Max'in gerisinde kaldı ve HBO Max'in 37 ödülüne karşı yalnızca 26 ödül kazanabildi.

Netflix, 2023 Altın Küre Ödülleri'nin de en iyi adayları arasında bulunarak 14 TV ve dokuz film adaylığıyla dikkat çekiyor. “Wednesday” En İyi Televizyon Dizisi dâhil olmak üzere iki adaylığa sahip oldu. Ayrıca dizinin başrol uyuncusu Jenna Ortega, En İyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.