Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'nin Süper Kahraman Evreninde Geçecek İlk Dizisinden Fragman Yayınlandı!

Türkiye'nin Süper Kahraman Evreninde Geçecek İlk Dizisinden Fragman Yayınlandı!

Bülent Turgut'un yapımcılığını üstlendiği, yerli Marvel rakibi T-World Sinematik Evreni'nin dizisi Altay'dan ilk fragman yayınlandı.

Filinta ve Yüzleşme gibi dizilerin yapımcılığını üstlenen Bülent Turgut tarafından birkaç yıldır yapım ve geliştirme süreçleri devam eden proje, T-World Sinematik Evreni olarak adlandırılıyor ve bizleri Türkiye’nin ilk süper kahraman evrenine götürüyor. Yerli Marvel/DC serisi olarak düşünebileceğimiz Altay dizisi için ilk fragman yayınlandı.

Altay Dizisinden Yayınlanan İlk Fragman:

T-World Sinematik Evreni, Türk ve İslam tarihinden, yaşanan olaylardan ve kişilerden ilham alınarak tasarlandı. Dizinin birçok bölümünde Mevlana’dan Ali Kuşçu’ya, Harezmi’den Ahmet Yesevi’ye kadar atıflar yer alıyor.

Bugün ilk fragmanı paylaşılan  Altay dizisi de Su Perisi, İkizler, Rumi, Nazar ve İnsan Tamircisi isimli karakterlerden yalnızca birini temsil ediyor. Toplamda ise 36 karakterin çalışıldığı belirtiliyor. Yapımcı Turgut da tek bir dizi değil, bütün bir sinematik evreni tasarladıklarını, karakterlerin kesişme ve ayrışma noktaları olacağını, hepsinin aynı evrende farklı yapımlarda karşımıza çıkacağını ifade ediyor.

Bugüne kadar karşılaştığımız Marvel ve DC özentisi yapımların aksine özgün bir sinematik evrenin geliştirildiğine vurgu yapılıyor. Yani tüm dünyanın beğenisini toplayan 100 yıllık ABD çizgi roman serüveninden tamamen bağımsız yepyeni karakterler ve hikayeler izleyeceğiz.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.