Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Asgari Ücretin Ne Kadar Olacağı Belli Oldu!

Yeni Asgari Ücretin Ne Kadar Olacağı Belli Oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Temmuz ayında yapılacak olan düzenlemede asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı. 

Bakan Bilgin, katıldığı canlı yayında seçimin ardından belirlenecek asgari ücrete ilişkin ilk detayları paylaştı. Emekçileri her zaman enflasyona karşı korumaya çalıştıklarını söyleyen Bilgin, 700 binden fazla işçiyle birlikte sürdürdükleri toplu sözleşme süreçlerinin müzakerelerinin bir çekişme atmosferinde geçtiğini söyledi.

'Yeni Asgari Ücret 500 Dolar Bazında Olacak'

Sendikaların uzlaştığı ve uzlaşamadığı noktaları ortaya koyduklarında devreye girdiklerini ve emeğin lehine olacak şekilde müdahale ettiklerini dile getiren Bilgin, bu görevleri yerine getirirken asgari ücrete ilişkin uzlaşma noktasına geldiklerini ve rakamın yarın açıklanacağını söyledi.

Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda ise asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmadığını, Temmuz ayında yapılacak zamla birlikte reel alım gücünün korunacağını ve aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacağını söyledi.

Bilgin ayrıca emekli maaşlarına kademeli zam uyguladıklarını ve 7 bin lira üzerinde olan maaşları 10 bine kadar belli bir oranda artıracaklarını ifade etti.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.