Öğrenci Kariyeri Banner

Liseli Gençlerden Dikkat Çeken Deprem Belgeseli!

Liseli Gençlerden Dikkat Çeken Deprem Belgeseli!

Türkiye'nin en bilinen bilim platformlarından biri olan Evrim Ağacı'nın liseli gençlerden oluşan bir ekibi tarafından hazırlanan ve 6 Şubat depremlerini konu edinen belgeseli YouTube üzerinden yayınlandı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili vuran şiddetli depremlerin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen etkileri daha devam ediyor. Bölgede bulunan depremzedeler hala birçok sorunla mücadelelerini sürdürüyor.

'Unutmamak, Unuttutmamak Adına'!

Bilimsel konulardaki yayınlarıyla dikkat çeken Evrim Ağacı’nın liseli gençlerden oluşan Evrim Ağacı Öğrenci Kulübü de, bu büyük felaketin unutulmaması için Türkiye’yi derinden sarsan depremleri anlatan bir belgesel yayınladı. Belgeselde, 1999 Gölcük depreminden, yaşanması beklenen İstanbul depremine kadar olan süreç izleyicilere aktarıyor. 

Depremden bu yana geçen üç aylık süreçte Celal Şengör, Fatih Altaylı, Nasuh Mahruki ve Mehmet Akif Ersoy gibi isimlerle röportaj yapan Evrim Ağacı Öğrenci Kulübü ve Liseli Gönüllüler Platformu yetkilileri, 6 Mayıs’ta yeni Youtube kanalları “pont.”tan ilk belgesellerini paylaştı. 

6 Şubat depreminin hafızalara kazınması ve dersler çıkarılması gerektiğine dikkat çeken belgesel, yaşları ortalama 19 olan dört öğrenci tarafından hazırlandı. Video, “Türkiye’nin 24 yıldır tekrarlanan “kader”inin ve “milat”larından aldığı dersin özeti. Kaybettiklerimizin anısına. Unutmamak, unutturmamak adına.” açıklamasıyla yayınlandı. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.