Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'nin İllüstrasyon Simgeleri: Şehirler&Semboller

Türkiye'nin İllüstrasyon Simgeleri: Şehirler&Semboller

İllüstrasyon son zamanlarda daha çok duymaya başladığımız bir kavram oldu. Dijitalleşen dünyayla birlikte dijitalleşmeye çalışan çizimlere illüstasyon diyebiliriz çok genel geçer bir tabirle. Vikipedi ise 'resimleme, bezeme, basılı, el yazması veya dijital yayınların içinde yer alan bir metinle ilgili, onu açıklayan, somutlaştıran, süsleyen resim, desen' diye açıklıyor illüstrasyonu. 

Yeni nesil ressamlar gerçek fırça ve boyalar yerine çizim tabletleri, laptoplarıyla sanatlarını icra ediyorlar. İyi ki de ediyorlar. Ortaya harika, alışılmadık işler çıkıyor. 

O harika işlerden birine de Davut Yazıcı imza atmış. Özellikle şu dönemde özlem duyduğumuz şehirler ve şehirlerin sembollerini resmederek özlemekte ne kadar haklı olduğumuzu hatırlatmış. İşte o güzel, görünce telefonunuza arka plan yapmak isteyeceğiniz, buram buram memleket kokan illüstrasyonlar.

İstanbul..

İstanbul biraz torpili hak ediyordu tabii ki...

Şehirler & Semboller

Yumuşacık renkler, minimalist çizgiler ve harcanan emekler sonucunda oluşmuş harika işler. Adeta Türkiye'de gidilmesi gerekilen çok fazla güzel şehir olduğunu hatırlatmak için var olmuşlar.

Davut Yazıcı'nın Şehirler & Semboller serisinin yanı sıra başka güzel işleri de mevcut. Sanatçının instagram hesabına buradan, Behance hesabına ise buradan ulaşabilirsiniz. Bu içeriği yapmamıza vesile olduğu için de kendisine çok teşekkür ederiz. 

 


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.