Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'nin En Hızlı İnternet Sunan Servis Sağlayıcıları Açıklandı!

Türkiye'nin En Hızlı İnternet Sunan Servis Sağlayıcıları Açıklandı!

Türkiye'nin en hızlı internet servis sağlayacıları belli oldu. Speedtest'in yayınladığı rapora göre, Türkiye'nin en hızlı internet sağlayıcıları Turkcell ve Speedtest oldu.

Tüm Dünya'da hız testi konusunda en doğru sonuçları sağlayan firmalardan biri olan Speedtest, 2022 yılının son çeyreğine ilişkin Türkiye'deki en hızlı internet sağlayan şirketlerin yer aldığı yeni bir rapor yayınladı. Rapora göre, 2022'nin son çeyreğinde ülkemizde en hızlı interneti mobil platformlarda Turkcell, sabit internetlerde ise TurkNet sağladı.

Zirve Yine Şaşırtmadı!

Speedtest ile gerçekleştirilen hız testleri kapsamında hazırlanan, 2022 yılının son çeyreği hakkındaki raporlara göre ülkemizde mobil platformlarda en yüksek hızı 52.78 Mbps ile Turkcell sağlarken, Turkcell'i açık ara farkla 28.94 Mbps ile Türk Telekom takip ediyor. Üçüncü sırada ise 16.28 Mbps hız ile Vodafone bulunuyor.

Sabit internetlere ise en yüksek hızı sağlayan 55.82 Mbps ile TurkNet olurken, onu 37.27 Mbps ile Turksat Kablo takip ediyor. Bu iki şirketi ise 37.16 Mbps ile Turkcell, 24.84 Mbps ile Vodafone ve 24.25 Mbps ile Türk Telekom takip etti.

Ülkemizdeki hızların globaldeki sıralamasına baktığımızda ise mobil internet hızlarında ortalama 31.26 Mbps ile 141 ülke arasından 66'ncı sırada yer alırken, sabit internette ortalama 31.70 Mbps ile 178 ülke arasından 106'ncı sırada bulunuyor. İlk sırada mobil platformlarda 169.51 Mbps hız ile Katar bulunurken, sabit internette ise 225.71 Mbps hız ile Singapur yer alıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.