Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram'ın Yeni Özellikleri Açıklandı!

Instagram'ın Yeni Özellikleri Açıklandı!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram'a gelen yeni özellikler açıklandı. Şimdilik belirli ülkelerde ve belirli kullanıcılar için aktif hale gelen özellikler, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye ve güvenliği artırmayı hedefliyor.

Platform, bugün yaptığı açıklamada uygulamadaki zaman yönetimine yönelik ‘Sessiz Mod’ isimli bir özellik getirdiğini belirtti. Bu modun, uygulama kullanımına ara vermek isteyen kullanıcılar için oldukça faydalı olacağı  düşünülüyor.

Kullanımı Daha Keyifli Hale Getirecek!

‘Sessiz Mod’, gelen bildirimleri susturabilecek ve DM’leri de otomatik olarak cevaplandırabilecek. Ayrıca durumunuzu ‘Sessiz Modda’ şeklinde değiştirerek uygulamada aktif olmadığınızı arkadaşlarınıza aktarabilecek. Şirket, özelliğin gece geç saatlerde uygulamada zaman geçiren genç kullanıcıların da işine yarayabileceği düşüncesinde.

Paylaşılan ekran görüntülerine bakıldığında sessiz moda geçen kullanıcıların profilinde bu ibarenin yer aldığı görülüyor. Aynı zamanda modun ne kadar açık kalabileceği de bir zamanlayıcı yardımıyla belirlenebiliyor. Sessiz Mod, şimdilik ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanıma sunuldu.

Instagram, kullanıcıların gördükleri içerikler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabilmesi için de bir özellik getirdiğini duyurdu. Artık, keşfet kısmında görmek istemediğiniz içerikleri aynı anda seçerek gizlemek mümkün olacak.

Özelliği kullanmak için keşfet kısmından bir gönderiyi seçip, ‘İlgilenmiyorum’ butonuna basmanız, daha sonrasında ise alt kısımda beliren bölümdeki ‘Diğerlerini gizle’ seçeneğini seçmeniz yeterli olacak.

Aynı zamanda, önerilen içeriklerde görmek istemediğiniz kelimeleri de seçmek artık mümkün olacak. Bu özellik sayesinde seçtiğiniz kelimeler, kelime öbekleri ve emojiler önerilen gönderilerde karşınıza çıkmayacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.