Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye Girişimcilik Ekosistemi “İkili Dijital Görüşmelerle” Harekete Geçiyor !

Türkiye Girişimcilik Ekosistemi “İkili Dijital Görüşmelerle” Harekete Geçiyor !

Dünya ve Türkiye’de ekonomik kalkınma için  hızı ve dinamizmi açısından girişimciliğin etkisi yadsınamaz. Her sektör gibi girişimcilik sektörü de pandemi nedeniyle gerçekleşemeyen etkinliklerden nasibini aldı. Hızla hayata geçen, dijital konferans, sempozyum ve paneller de ekosistemin birbirleri ile tanışma ihtiyacını karşılayamadı. 

Event Manager Blog’un etkinlik katılımcıları arasında yaptığı araştırmaya göre, yeni insanlarla tanışmak, iş ağlarını güçlendirmek, yeni iş ortakları bulabilmek, %81.7 oranla insanların bir etkinliğe katılmalarındaki en önemli neden olarak belirtiliyor. %71.3 ile yeni bilgiler öğrenme, %38 ile eğlenme ihtiyacı gelmektedir. 

Girişimcilik ekosisteminin de ana kıvılcımlarından biri de girişimci, yatırımcı ve mentorlar başta olmak üzere ekosistem paydaşlarının etkinliklerde birbirleri ile tanışması,ikili görüşmesi,  bu şekilde yeni iş ortaklıkları kurması, paylaşması ve işlerini geliştirmeleri olarak sıralanabilir. 

İşte, Harekete Geçir etkinliği de, klasik dijital etkinliklerden farklı olarak “tanışma, paylaşma ve geliştirme” odaklı bir etkinlik olarak sektörün içerisinde bu ihtiyacı çok yakından gören marka mühendisi Ömürden Sezgin ve girişimci Enis Erdem Yurdatapan tarafından hayata geçiriliyor. 

Tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen, ikili görüşme ve eşleştirme fonksiyonu ile öne çıkan, Finlandiya merkezli dijital etkinlik platformu Deal Room’da gerçekleşecek etkinlik için yapılması gereken, hareketegecir.com sitesi üzerinden platforma kaydolmak, katılımcı listesindeki diğer profilleri inceleyip, onlara davet atmak, gelen davetleri kabul etmek ve 15 dakika sürecek ikili dijital görüşmelerde paylaşarak işlerini geliştirme fırsatı yakalamak. 

Şu an açık olan platformda davetler şimdiden başladı, ve tüm birebir tanışmalar 27 Şubat Cumartesi tüm gün boyunca gerçekleşecek. Etkinlikte, 15 dakikalık dijital ikili görüşmelerin yanında, çok değerli konuşmacıların katılımıyla 10 dakikalık ekosistem ve 5 dakikalık girişimci sunumları da gerçekleşecek. 

harekete_geçir

Girişimcilik ekosistemi adına bir ilk olacak bu etkinliği hayata geçiren Ömürden Sezgin ve Enis Erdem Yurdatapan“ Dinamizmi ve hızı nedeniyle ülke ekonomisinin kalkınma gücü olan girişimcilik ekosisteminin pandemi döneminde de birbirleriyle tanışması, paylaşımda bulunması çok önemli. Harekete Geçir, işte bu ihtiyacı karşılamak adına tasarlandı. Ekosistem paydaşı, girişimci, yatırımcı, mentor başta olmak üzere 2.000’in üzerinde katılım, 4.000’in üzerinden ikili görüşme olmasını bekliyoruz. Bu dönemde, ekonomiyi daha fazla harekete katacak bir etkinlik hayata geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Destek veren tüm kurum ve kişilere çok teşekkürler” diye belirtiyorlar. 

 

Ayrıntılı bilgi için;

Ömürden Sezgin 

omurden@hareketegecir.com
 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.