Öğrenci Kariyeri Banner

Yazma Konusunda Kendinizi Geliştirebileceğiniz Siteler!

Yazma Konusunda Kendinizi Geliştirebileceğiniz Siteler!

Yazmak çoğu zaman insanı rahatlatan bir aktivitedir. Fakat kelime hazneniz geniş olmadığında başarılı olamayabilirsiniz. Başarılı olabilmek için yazının biçimi, türü, okuyuculara hitap edip etmeyeceği gibi konular da önemli unsurlar arasında yer almaktadır. 

Yazma becerinizi geliştirmenizi sağlayacak, bu alanda kariyer düşünenler için faydalı sağlayacak siteleri sizler için derledik.

1- Writing Forward

Yazı yazmakla ilgili ipuçlarının da bulunduğu “Writing Forward” sitesinde, yazma becerisinin gelişmesi için tavsiyeler yer almaktadır. Yeni fikirler oluşması için size ilham verecek olan blog sitesinde dil bilgisi ve diğer önemli konuda yazılar bulabilirsiniz.

2- Writer’s Digest


Writer's Digest'i yazma kabiliyeti kazandıracak olan kurgu, şiir gibi yazı çeşitlerinde de yazılarınızı geliştirmek için kullanabilirsiniz. Nasıl daha iyi kurgu yazılar yazabileceğiniz ile ilgili blog paylaşımlarını okuyabilirsiniz. Karakter, tür, diyalog gibi yazınızı oluşturan her türlü elementin gelişimini sağlamak amacıyla okumalar yapmanızı sağlıyor. 

3- Be a Freelance Blogger


Freelance çalışan bir yazar olmak istiyorsanız izlemeniz gereken yollara “Be a Freelance Blogger” aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bir blog sayfası açmak istiyorsanız bunu nasıl yapabileceğinize dair yazıları bu sitede bulabilirsiniz. 

4- The Write Practice


Yazı yaza pratiğinin  önemini vurgulayan site, yazma becerisinin alıştırma yaptıkça geliştiği fikrinden yola çıkarak günde 15 dakikanızı pratik yaparak geçirmenizi beklemektedir. 

5- Ludwig


Yazarken en önemli unsurlardan biri kelimelerdir. Kelime hafızası geniş olan biri daha hızlı yazabilirken fikirlerini yazıya dökmekte zorlanmaz. Ludwig, İngilizce yazanlar ve İngilizce yazma becerisini geliştirmek isteyenler için tasarlanılan bir uygulamadır.

6- Thesaurus


Yazı yazan  kişilerin zorlandığı en büyük anlardan biri kelime seçimidir. Çoğu zaman uygun kelime bulunmakta zorlanılır. Bu zamanlarda istediğimiz kelimelerin eş anlamlılarını bulmak için Thesaurus'u kullanabilirsiniz.

7- Text Ranch


İngilizce yazılar yazıyorsanız ancak doğruluğu hakkında pek emin değilseniz hatalarınızı düzelten bir site ararsınız. Bu noktada “Text Ranch” size yardımcı olabilecek sitelerden biridir. İlgili yere yazınızı kopyalamanız yeterlidir. Ardından editörler yazınızla ilgili düzeltmeleri yapıp size doğru halini göstermektedir. 

İki cümle arasında karşılaştırma yaparak daha doğru olan cümleyi karşısınıza çıkaran site, kullanıcıları tarafından oldukça güvenilir bulunmaktadır.

8- NaNoWriMo


Yazma serüveniniz sürecince takibiniz yapan site başarısız hissetmemenizi sağlar. Önünüze kısa hedeflerler koyarak bunları gerçekleştirmenize yardımcı olan site kullanıcılarına ücretsiz hizmet sunmaktadır. Hedeflerinize ulaşmak için gereken bilgiyi size sunarken yazar topluluklarıyla da buluşmasını sağlar.

9- The Hemingway App


Yazınızı daha iyi bir hale getirebilecek bir diğer site “The Hemingway App”. Hazırladığınız yazı hakkında doğru kullanışları size sunmasıyla yazınız daha okunabilir hale gelmektedir. Renklendirme sistemiyle çalışan sitede her bir rengin ayrı bir anlamı bulunuyor.

10- Write & Improve With Cambridge


Cambridge Üniversitesi tarafından geliştirilen site, ücretsiz bir şekilde kullanılabilir. İngilizce yazma becerisini geliştirmek isteyen herkes tarafından kullanabilirsiniz. Seviyenize göre belirleyebileceğiniz yazma görevleri oluşturabilir ve ona göre yazılar yazabilirsiniz. 

 

Kaynak

 


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.