Öğrenci Kariyeri Banner

Türk Yazılım Şirketi Apple'a Dava Açtı!

Türk Yazılım Şirketi Apple'a Dava Açtı!

Türk yazılım şirketi, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan kopyalama olayı nedeniyle, teknoloji devi Apple'a dava açtı.

Farklı konseptiyle yıllar önce piyasaya giren ve ülkemiz de dahil olmak üzere binlerce insanın dil öğrenmesine yardımcı olan Voscreen, teknoloji devi Apple ile davalık oldu. Türk geliştiriciler tarafından kurulan Voscreen'in aynı isim ve görselleri taşıyan birebir Çinli kopyasının App Store üzerinde satışa sunulduğu öğrenildi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada kampanya başlatan Voscreen CEO'su Deniz Dündar, Apple'a karşı dava açacaklarını ifade etti.

Birebir Kopyası Satışa Sunulmuş!

Dizi veya film kesitlerinin İngilizce öğrenme amacıyla kullanılmasını içeren Voscreen, kullanışlı ve ücretsiz olması nedeniyle kısa sürede ülkemizde tanınır hale gelmişti. Ardından dünyada da birçok kullanıcı tarafından sevilerek kullanılmaya başlayan Voscreen, bir dönem uygulama mağazalarındaki en önde gelen İngilizce eğitimi uygulamaları arasında yer alıyordu.

Ancak yakın zamanda App Store'un adım attığı bir karar, uygulamanın yöneticilerini epey kızdırdı. Direkt Voscreen'in ismi de dahil olmak üzere tüm yapısı ve arayüzünü kopyalayan bir Çinli firmanın, kendi uygulamasını App Store üzerinde satışa sunduğu fark edildi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından sosyal medyadan çağrı yapan Voscreen CEO'su Deniz Dündar, çağrı paylaşımını RT'leyen ilk 1000 kişiye Apple'a açılan davadan kazanılacak paralar ile 1000'er dolar vereceğini söyledi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.