Öğrenci Kariyeri Banner

Tüm Detaylarıyla Öküz Yılı Nedir? Sizin Çin Burcunuz Ne?

Tüm Detaylarıyla Öküz Yılı Nedir? Sizin Çin Burcunuz Ne?

Ay burçlarının aksine Çin Astroloji takviminin burçları, hayvan döngüsü olarak her 12 yılda bir tekrarlanıyorlar. Bu takvime göre burçlar, alışık olduğumuz aylık periyotlar yerine yıllık periyotlara ayrılarak kendilerine özgü yılı oluşturmuşlardır. Ateş, su, toprak, tahta ve metal olmak üzere toplam 5 madde etrafında şekillenen 12 yıllık burç döngüsü Jüpiter’in 11.85 yıllık yörünge dönemiyle eşdeğer görülür. 2020 yılını metal ağırlıklı Fare Yılı olarak bitirdikten sonra, 12 Şubat 2021 itibariyla başlayan ve yaklaşık 1 yıl sürerek 31 Ocak 2022 tarihinde sonlanacak olan Öküz Yılı’na girmiş bulunmaktayız.

Peki hepimizin Instagram hikayelerinden gördüğümüz ve ne olduğu hakkında halen net bir bilgiye sahip olmadığımız Öküz Yılı nedir?

Haydi, birlikte bakalım!

okuzyili

12 Şubat itibariyle yeni yıla girmiş olan Çin, bu günü Bahar Bayramı (Lunar Bayramı) olarak da kabul etmektedir. Bulunduğu yıl hangi burca aitse o burcun başladığı günü yeni yıl olarak kabul eden Çin, Lunar Bayramı’nı her yeni yılın ilk yeniayı ve dolunayı arasında kutlamış oluyor.

okuzyili

12 adet olan ve her biri hayvan adlarıyla bilinerek, kişinin yaşamındaki olaylar, kişiliği ve döngü haline gelmiş özel ilişkileriyle ilgili bilgiler sunan bu astrolojik takvimin Öküz Yılı’nın sabit maddesi toprak olsa da biz bu yıl Öküz Yılı’nı metal ağırlıklı olarak yaşayacağız. Dünyayı beş mevsim ve on iki burç olarak kabul eden bu astrolojide her burca bir sembol atanmış ve bu semboller başkalarının bu burca ait olan insanları dışardan nasıl gördüğüyle ilişkilendirilmiştir.

okuzyil,

En son 2009 yılında gördüğümüz Öküz Yılı’nda doğan kişilerin güvenilir, istikrarlı, sistematik ve görevlerine yaklaşımlarında düzenleyici oldukları kabul edilir. Ayrıca bu yıl içerisinde doğacak olan kişilerin, ilerde sabırlı, güçlü çalışma temposuna sahip, inatçı ve azimli olacağı söylenir. Kafaya taktıkları bir konu varsa, araştırana ve gerçeği öğrenene kadar çalışır hatta gerekirse bitap düşerler. Bazı durumlar karşısında sessiz kalsalar da bu duruma aldırmamak gerekir. Çünkü kimselere fark ettirmeden içsel planlar yapacak kadar zeki, akıllı ve kurnazdırlar.

okuzyili

Yaşamlarında hedefe ulaşmak için ellerinden geleni ardına koymayan bu burca mensup kişiler, çalışma planlarının güven üzerine kurulduğunu belirtirler. Duygulu bir görüntü çizmeleri beklenmez. Aksine onlar tüm duyguları içlerinde yaşayarak genellikle hayatlarını mantık üzerine kurmuşlardır. Kısacası herkesin eğlenmek için geldiği bu dünyaya, Öküz Yılı’nda doğanlar çalışmak ve çabalamak için gelmişlerdir. Ayrıca bu yılda doğanlar, en iyi Koyun ve Horoz yılında doğanlarla iletişim kurabilirken, Köpek ve Kaplan yılında doğanlarla kurdukları ilişkiler çok tehlikeli boyutlara ulaşabilirler.

okuzyili

Bir daha 12 yıl sonra, yani 2033 yılında karşılaşacağımız Öküz Yılı’nı 31 Ocak 2022’de geride bırakırken, 1 Şubat 2022’de asıl maddesi tahta olan fakat bizim su ağırlıklı yaşayacağımız Kaplan Yılı’na giriş yapacağız.

Siz de doğduğunuz yıla ait olan Çin Burcunu hesaplamak istiyorsanız, buraya tıklayabilirsiniz.

 


Yaren İrem Binici

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yaren İrem Binici

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.