Öğrenci Kariyeri Banner

En Yüksek Bütçeli 5 Video Oyunu

En Yüksek Bütçeli 5 Video Oyunu

Günümüzde popüler eğlence aracı olan video oyunları, zaman kavramını bize en çok düşündürten aktivitedir. Oyunun başına oturduğumuz zaman saatler dakikalara, dakikalar saniyelere dönüşüyor. Çoğu zaman, zamanın nasıl aktığını anlamıyoruz ve oyunun dünyasına hapsoluyoruz. Kendi dünyamızın gerçekliğinden kopup, video oyununda yaşamaya başlıyoruz. Sunulan video oyunlarının bütçelerine baktığımız zaman, oyunlar bize verdikleri bu oyunda yaşama hissini hak ediyor, sanki.  

Bizi gerçeklikten koparan, kendi dünyasına hapseden ve orada bir dünya kurmamıza yardımcı olan en yüksek bütçeli 5 video oyununu sizlere sunuyoruz.

İşte, dünyanın en yüksek bütçeli video oyunları.

1.Cyberpunk 2077  

En yüksek bütçeli 5 video oyunu-1

Piyasaya sürülme tarihi 2020 olan video oyunu, CD Project Red tarafından geliştirilmiştir. Oyun gelişimi için 330 milyon dolar harcandı. Bu da Cyberpunk 2077’yi en yüksek bütçeli oyun yaptı.  

2.GTA 5 

En yüksek bütçeli 5 video oyunu-2

Rockstar North tarafından geliştirilen oyun, Rockstar Games tarafından 2013 yılında piyasaya sürüldü. Oyun Play Station 3 ve XBOX 360 ile oynanabilmektedir. Oyun Kasım 2017 tarihi itibariyle 85 milyon kopya satmıştır.  Oyunun sanat yönetmeni Aaron Garbut, oyun için toplamda 265 milyon dolar harcandığını söylemiştir. Güncel enflasyon ile bu tutar 291 milyon dolardır. 

3. Call Of Duty: Modern Warfare 2

En yüksek bütçeli 5 video oyunu-3

İlk piyasaya sürülme tarihi 10 Kasım 2009 olan video oyununun yapımcılığını Infinity Ward üstlenmiştir. Mükemmel grafiklere sahip oyunun bütçesi ise 250 milyon dolardı. Güncel enflasyon oranları ile ise bu tutar 298 milyon dolar yapmaktadır. 

4.Star Citizen 

En yüksek bütçeli 5 video oyunu-4

Geliştiricisi ve yayıncısı Cloud Imperium Games olan oyun, ön prodüksiyonu 2010’da başladı.  Şu anda en yüksek kitle fonlu video oyunudur.  Yalnız bu kitle fonlu gelir etme yöntemi bazı eleştirilere yol açmıştır. Oyunun bütçesi ise 200-250 milyon dolar arasındadır.  

5. Star Wars: The Old Republic 

En yüksek bütçeli 5 video oyunu-5

İlk piyasaya sürülme tarihi 20 Aralık 2011 tarihinde olan oyunun geliştiricileri ise BioWare, Electronic Arts ve Bioware Austin LLC’dir. Oyun çevrimiçi rol yapma oyunudur. Video oyunun yaklaşık bütçesi ise 197 milyon dolardır. Güncel enflasyon oranı ile ise bu 200 milyon dolardır. 


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.