Öğrenci Kariyeri Banner

TikTok'ta Casusluk Skandalı!

TikTok'ta Casusluk Skandalı!

Son yılların popüler platformlarının başında gelne TikTok, casusluk skandalıyla sarsılıyor. Ortaya çıkan iddialara göre, şirketin ana şiketi ByteDance, çalışanlarının casusluk yaptığını kabul etti.

Son yıllarda büyük bir çıkış yakalayan TikTok, hiç kuşkusuz  dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından birisi olarak gösteriliyor. 1 buçuk milyara yakın kullanıcıya sahip olan platform, son dönemde ABD ile yaşadığı sorunlarla gündeme geliyor. 

Çalışanlar İşten Kovuldu!

The New York Times’da yer alan habere göre TikTok’un ana şirketi ByteDance, çalışanlarının casusluk yaptığı iddialarını kabul etti. Ortaya çıkan iddialara göre; TikTok çalışanları üç Forbes muhabirinin, bir Financial Times muhabirinin ve özel bilgileriyle bağlantılı küçük bir grubun ses kayıtlarını sızdırdı. Olayın ortaya çıkmasının ardından TikTok, casusluk yapan çalışanları şirketten kovdu.

Bilindiği üzere platform, ABD ile gergin bir ilişki durumunda. Şirket, casusluk skandalının ardından ABD‘nin sert yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabilir. Çünkü şirket, daha önce de benzer bir casusluk vakasıyla anılmıştı.

ByteDance, geçtiğimiz aylarda kendilerine yönlendirilen ABD vatandaşlarının verilerini ülke dışına çıkarma suçlamalarını kabul etmişti. Bunun ardından şirket bazı radikal kararlar almaya başladı. Bu kararlardan ilk etkilenen de TikTok güvenlik şefi oldu. Şirket içinden sızan bilgilere göre işten çıkarmalar bu kadarla kalmayacak.

Aynı zamanda TikTok'un  ABD sınırları içerisinde tamamen yasaklamayı amaçlayan yasa, geçtiğimiz günlerde kongreye sunulmuştu. Yasa tasarısı onaylanırsa, hükümleri Rusya, İran, Kuzey Kore, Küba ve Venezuela dahil olmak üzere diğer ABD dış düşmanları tarafından kontrol edilen herhangi bir sosyal medya platformunu da kapsayacağı düşünülüyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.