Öğrenci Kariyeri Banner

Apple Hakkında Ağır Suçlama!

Apple Hakkında Ağır Suçlama!

Teknoloji devi Apple, ağır bir suçlamayla karşı karşıya. Kullanıma sunduğu ürünlerdeki başarı seviyesiyle birçok kullanıcı tarafından teknoloji dünyasının lideri olarak gösterilen şirket patent ilhalinden suçlu bulundu.

Telefonların yanı sıra akıllı saat dünyasında da ismini en üst seviyelere taşımış olan, Apple Watch Series 8 ile özellikle sağlık alanındaki yeniliklerle adından söz ettiren şirketin başı patentlerle belaya girmiş durumda.

Kalp Atış Hızı Patent İhlali İle Suçlandı!

Apple Watch, kalp atış hızı ölçme ve sağlık takibi yapma konusundaki başarısıyla takdir topluyor. Ancak bu başarının arkasında Apple’ın yalnız olmadığı öğrenildi. Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), Apple’ın AliveCor’un kalp atış hızı izlemeyle ilgili patentlerini ihlal ettiğine dair bir karar vermişti. Apple, itiraz etse de komisyon bu kararı onayladı.

Karar kesinleşmeden önce son kez Biden'ın gözetiminden geçecek. 60 gün sürenin ardından da suçlu bulunursa Apple, sattığı her Apple Watch için 2 dolarlık bir teminat ödemek zorunda kalacak. Şirket, konu hakkında açıklama yapmazken AliveCor CEO’su Priya Abani konuya ilişkin olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Bugünkü ITC kararı, inovasyon ve tüketici tercihi açısından bir zaferdir. Karar, AliveCor gibi şirketler ve Apple gibi bir Goliath tarafından bastırılma riski taşıyan diğer şirketler için fikri mülkiyet haklarını korumanın önemini vurguluyor."

 

Kaynak

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.