Öğrenci Kariyeri Banner

TikTok'a Rakip Geliyor: Youtube Shorts Türkiye'de Kullanıma Açılıyor!

TikTok'a Rakip Geliyor: Youtube Shorts Türkiye'de Kullanıma Açılıyor!

ABD merkezli Youtube, kullanıcıların kısa videolar oluşturabileceği YouTube Shorts özelliğini, ülkemizin de dahil olduğu 100’den fazla ülkede kullanıma sunuyor.

Popüler sosyal medya platformu Youtube, kullanıcıların kısa video oluşturabilmelerini ve izleyebilmelerini sağlayan “Youtube Shorts” özelliğinin beta sürümünü kullanıma açtı. Bu uygulamanın TikTok'a rakip olacağı da gündemden düşmüyor. 

Youtube Shorts Nedir?

Platforma yeni eklenen özellik, daha önce ABD ve Hindistan’da test sürümleri başlamıştı. Daha sonra Haziran ayında İngiltere’de ki kullanıcıların deneyimine sunulmuş ve yaklaşık 26 ülkeye genişletilmişti. Son olarak ise beta sürümü, 100’den fazla ülkedeki kullanıcıların deneyimine açılmıştı.

Yeni özellikle birlikte kullanıcıların kısa videolar oluşturabilmekte. Aynı zamanda bu videolara müzik ekleyebiliyor, birden fazla kısa videoyu tek bir videoda birleştirebiliyor ve kısa videolarına yazı ekleyebiliyorlar. Ayrıca, otomatik altyazı da eklenebiliyor. 

Google Avustralya Blog kısmında yer alan bir yazıda, “İçerik oluşturucular ve sanatçılarla birlikte Shorts’u geliştirmeye devam ettikçe daha fazla özellik sunmayı planlıyoruz.” da denildi.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

1 Yorum

  • Fatma Büşra  Akgüney

    Normal videolar çikolata, shortslar çekirdek gibiler . Çikolata büyük büyük yiyip doyuyorsun ama çekirdeğe doyum yok,durmak yok. Sosyal medya çok zaman alıyor.

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.