Öğrenci Kariyeri Banner

THY, Bilet Tarihi Değiştirmek İsteyen Öğrencilerden Ücret Almayacak

THY, Bilet Tarihi Değiştirmek İsteyen Öğrencilerden Ücret Almayacak

Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet, günlerdir Türkiye'nin pek çok yerinde yaşanan kar yağışından ötürü sınavları ertelenen ve bu sebeple bilet tarihini değiştirmek zorunda kalan öğrencilerden ücret alınmayacağını iki şirketin de tüm hatlarında ücretsiz olarak bilet değişikliği yapılabileceğini duyurdu.

Valilik Kararıyla Ertelenmişti

Valilik Kararıyla Ertelenmişti

Özellikle İstanbul'da 24 Ocak'tan 30 Ocak'a kadar olan tüm sınav ve eğitim faaliyetleri valilik kararıyla toplu bir şekilde ertelenmek zorunda kaldı. Valilik yaptığı bu açıklamayla yolda yaşanabilecek kazalar ve ulaşım sıkıntılarını minimuma indirmeye çalıştı.

31 Mart'a Kadar Ertelemek Mümkün

24 Ocak'tan önce 24 Ocak - 6 Şubat arasındaki uçuşlar için alınmış olan biletlerin 31 Mart'a kadar olan herhangi bir seferle ücretsiz olarak değiştirilebileceği duyuruldu.

  • Orijinal biletteki yer ve sınıfta olan yeni biletler için oluşması durumunda sadece kur ve vergi farklarının tahsil edileceği
  • Aynı konumda yer olmaması durumunda sadece yeni ve eski bilet fiyatı arasındaki farkın tahsil edileceği duyuruldu. 

Henüz diğer şirketlerden bu konuda bir açıklama gelmiş olmasa da pek çok kurumun bu hassasiyeti göstererek öğrencilerin yanında olacağı tahmin ediliyor.


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.