Öğrenci Kariyeri Banner

Hangi Dili Öğrenmeliyim? Hangi Dili Öğrenmek Daha Avantajlı?

Hangi Dili Öğrenmeliyim? Hangi Dili Öğrenmek Daha Avantajlı?

Pek çok öğrencinin, yeni mezun olmuş kişilerin ve iş hayatına atılmak isteyen ya da kendini geliştirmek isteyen kişilerin aklını kurcalayan ve çok sık duyduğumuz soru kesinlikle “Hangi dili öğrenmeliyim?” sorusudur. Kariyerinde önemli bir noktaya gelmek isteyen ve kişisel gelişimine önem veren kişiler bu soruyu illa ki aklından geçirirler. Bu soruya cevap olarak ilk akla gelen yanıt ise şüphesiz İngilizcedir. İngilizce artık herkesin mutlaka bilmesi gereken dünya dili haline gelmiştir. Yapılan araştırmalarda İngilizce konuşan ya da öğrenen insan sayısının 2 milyarın üzerinde olduğu biliniyor. Peki, İngilizcenin yanında farklı hangi dili öğrenmeliyim diye düşünüyorsanız yazımızı okumamaya devam etmenizi öneririz. Hangi dili öğrenmeyelim, hangi dili öğrenmek daha avantajlıdır? Sorularına sizler için cevaplar vereceğiz. Keyifli okumalar dileriz.

Hangi Dili Öğrenmeliyim?

Hangi Dili Öğrenmeliyim?

İngilizcenin yanında gelişiminize ve kariyerinize katkı sağlayacak yabancı diller arasında ilk sırada Çince’ye yer verebiliriz. Çünkü Çin dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ülkelerin başında gelmektedir. Ayrıca Çin birçok ülkenin önemli iş ortağı konumundadır. Çin’in sahip olduğu nüfus çokluğu ve buna bağlı olarak üretimdeki kabiliyeti Çin’in büyümesine ve gelişmesine katkı sunmaktadır. Çin dilini bilmek size, Çin’in nüfusuna bakıldığında çok fazla kişi ile iletişime geçme imkanı tanır. Ayrıca Çin dili her ne kadar karmaşık harflere ve karmaşık telaffuza sahip olsa da basit gramer yapısı sayesinde öğrenilebilir diller arasındadır. Çincenin yanı sıra Fransızca, İspanyolca, Almanca, Arapça, Portekizce dilleri de öğrenebileceğiniz diller arasında yer almaktadır. Örneğin; Fransızca öğrenmek size büyük katkı sunacak dillerdendir çünkü Fransa Avrupa’nın turizm merkezlerinden biridir ve bu durum Fransızcayı önemli kılmaktadır. Öğrenebileceğiniz bir diğer önemli dil İspanyolcadır. İspanyolca 21 ülkenin ana dili olarak konuşulmaktadır. Çinceden sonra dünyada en çok konuşulan dil İspanyolcadır. Bunların dışında İspanyolca BM, AB, Dünya Ticaret Örgütü ve Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nın resmi dillerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle son derece önemli ve öğrenilebilir diller arasında yerini almaktadır. Almanca Avrupa’da en yaygın diller arasında ilk sırada yerini almaktadır. Almanca, Almanya başta olmak üzere Avusturya, İsviçre, Lüksemburg ve Lihtenştayn’ın resmî dilidir. Almanca öğrenmek size kariyer hayatınızda da büyük katkı sunacaktır.

İlginizi çekebilir: Yeni Bir Dil Öğrenmek İçin 7 Altın Tavsiye

Hangi Dili Öğrenmek Daha Avantajlı?

Hangi Dili Öğrenmek Daha Avantajlı?

Hangi dili öğrenmek daha avantajlı diye bir soru ile karşı karşıya kaldığımızda buna cevap olarak, kendi diliniz dışında ilk olarak dünya dili olarak bilinen İngilizceyi bilmek, diyebiliriz. İngilizce yanında tabi ki diğer dilleri de bilmek de önemlidir. Örneğin; Almanca, Fransızca, İspanyolca, Arapça, Çince ve Portekizce dilleri bilmek sizler için büyük avantaj olacaktır. Bu dillerden birkaç tanesini bilmek kariyer hedeflerinize daha hızlı şekilde ulaşmanızı sağlayarak sizleri diğerlerinden ayıran özelliğiniz olacaktır. Günümüzde neredeyse her şirket işe alım sırasında dil bilginizi soracak ve hangi dilleri bildiğiniz konusunda sizden bilgi almak isteyecektir. Dil bilmek sizleri pek çok kişinin önüne geçmenizi sağlayacaktır. Bu noktada diğer adayların önüne geçmek ve diğerlerinden farkınızı ortaya koymak istiyorsanız dil öğrenmeye başlamalısınız. Ayrıca dil bilmek size iş anlamında katkı sağlarken aynı zamanda sizin beyin kapasitenizi geliştirecek, yaratıcılığınızı artıracak, kültürel farkındalığınızı artıracak ve de akademik başarınızı yükseltecektir. Bu nedenle farklı diller öğrenmek oldukça önemlidir. Bu yazımızda “hangi dilleri öğrenmeliyim?” sorusu altında dil öğrenmenin sizlere sunduğu katkıları ve öğrenebileceğiniz ve size yarar sağlayacak diller hakkında bilgiler verdik. Daha fazla bilgi edinmek için Aynı Anda İki Dil Öğrenmek İçin İpuçları içeriğimizi okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.


İçerik Ekibi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından İçerik Ekibi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.