Öğrenci Kariyeri Banner

Teması Azaltan Kargo Teslimat Hareketleri

Teması Azaltan Kargo Teslimat Hareketleri

Temas Azaltan Kargo Teslimat Dolapları

2019 yılı 4.çeyreğinden itibaren dünyamızı etkileyen Koronavirüs salgını birçok insanın hayatında çeşitli açılardan kalıcı da olmak üzere değişikliklere sebep oldu. Bunların başında etrafımızdaki insanlarla fiziksel temasımızı minimuma indirmek yer aldı. Hatta insan temasını azamiye indirebilmek için alışverişlerimizde alışkın olduğumuz düzende değişikliklere gittik. 

Online Alışveriş

Türkiye’de vaka sayılarının artmaya başladığı ilk dönemlerden itibaren tüketim sıklığında artış gözlenmesine rağmen bu tüketimlerin online’a doğru değiştiği gözlemlendi. Bazı marketler ve mağazalar gibi eve veya adrese teslim olan hizmetlerin yanı sıra, siparişi ön ödemeli yaparak şubeden hazırlanan teslimin alınmasına yönelik uygulamaların ilk adımları olan pilot çalışmalara başlanmıştı. Başlıca yapılan indirimlerden kaynaklanan ve dönemsel olarak yoğunluk yaşanmasından dolayı daha farklı yöntemler gerekliliği oldu.

Bu yöntemlerin ilklerinden Trendyol’un “En Yakın Teslimat Noktasından Al” uygulaması kargonuzun size uygun olan noktanın belirlenmesi ile tarafınızdan teslim alınmasına olanak sağlamakta. 3 gün süre ile sınırlı şekilde teslim alma imkânı sunmasının yanı sıra kullanım sıklığını artırmak amaçlı sunduğu limitli süreli indirim kuponları da bulunmaktadır.

Yurt dışında rahatlıkla örneklerini gördüğümüz kilitli dolaplardan teslim alma yöntemi benzeri uygulamalar ise başlamış durumda.

Bunun yanı sıra bir büyük online ticaret markalarından olan Hepsiburada da tüketimde meydana gelen artışın kontrollü şekilde tüketiciye ulaştırılması adına geçtiğimiz günlerde açıklamış olduğu Hepsimatları kullanıma açmış bulunmakta. Bu yenilikçi hizmeti ile “Easy Point” olarak adlandırmış olduğu kargo teslimat dolapları herhangi bir sosyal mesafe riski bulundurmaksızın tüketicinin seçmiş olduğu konumlardaki dolaplardan siparişte bulunmuş olduğu ürünü teslim alabilecektir. 7 gün ve 24 saat işleyişte olan dolaplar ile kargo teslimat dolaplarını ilk kullanmaya başlayacak olan 5 semt ise İstanbul ili içerisinde olan Beşiktaş, Moda, Kadıköy, Taksim ve Şişhane olarak açıklandı. Bu pilot bölgelerde ise Vestel’in bayii ve kurumsal şubelerinden seçilmiş olanlar, Petrol Ofisi benzin istasyonlarından bazıları, bakkal, kırtasiye vb gibi çalışma saatlerinde esneklik sağlayabilen yerler dahil oldu. Sosyal mesafe ve izolasyonun önem kazandığı günümüzde kontrolü de sağlamak amacıyla SMS doğrulaması imkanı sunan Hepsimat gelişen ağları ve hizmetleri ile önümüzdeki günlerde farklı lokasyonlarda da karşımıza çıkıyor olacak. En güncel bilgilere ulaşmak için takipte kalabilirsiz.

Herkesin sağlığının önüne başka bir öncelik koymadığı bu günlerde yapılan çalışmalar da gösterdi ki, atılan adımlar arasında teması azaltmak en etkili çözüm yöntemi oldu. 

Biz de Öğrenci Kariyeri ailesi olarak sizlere teması azalttığınız sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz.



 


Bekem Yasemin Çatak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Bekem Yasemin Çatak..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.